Foto: LETA
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Rīgas miesnieks", kas nesen iegādājās "Jelgavas gaļas kombināta" akciju kontrolpaketi, pieņēmis lēmumu pārstrukturziēt biznesu un pārcelt ražošanu uz Jelgavu, informē AS "Rīgas miesnieks" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats, vēsta "Zemgales Ziņas".

Restrukturizācija notiks vairākos posmos un turpināsies aptuveni gadu, lēš Mats. Pirmajā posmā, kas sāksies šā gada 6.septembrī, apvienos uzņēmumu "Rīgas Miesnieks" un "Jelgavas Gaļas Kombināts" pārdošanas un loģistikas nodaļas. Nākamajā posmā, aptuveni gada laikā, ražošana Latvijā tiks pārcelta uz uzņēmuma "Jelgavas Gaļas Kombināts" telpām, Rīgā saglabājot administratīvo un loģistikas centru.

Abiem uzņēmumiem esot vitāla nepieciešamība pēc reorganizācijas, lai kāpinātu to darbības efektivitāti. Rīgas ražotne ir novecojusi, tai ir nepieciešami būtiski ieguldījumi, lai ilgtermiņā saglabātu konkurētspējīgu un mūsdienu prasībām atbilstošu ražošanu. Savukārt, Jelgavas ražotne jau šobrīd atbilst lielākajai daļai gan šodienas, gan nākotnes ražošanas prasību.

"Konkurence gaļas izstrādājumu tirgū Latvijā kļūst arvien sīvāka. Kā tirgus līderim mums ir labākās iespējas un pietiekoši daudz resursu biznesa pārstrukturizēšanai, lai izveidotu ilgtermiņā pelnošu biznesu. Manuprāt, svarīgākais ir turpināt gaļas izstrādājumu ražošanu Latvijā, un tas veiktās pārstrukturizācijas rezultātā tiks panākts," pauž Mats.

"Rīgas miesnieks" ir dibināts 1922.gadā Rīgā. Kopš 1998.gada "Rīgas miesnieks" ietilpst "HKScan" grupā. "Rīgas miesnieks" ir tirgus līderis Latvijā ar 23% tirgus daļu "Jelgavas gaļas kombināts" tirgus daļa 6%, un uzņēmums ir tirgus līderis kūpināto desu un salami segmentā.

"HKScan" ir viena no vadošajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Polijā un Baltijas valstīs. "HKScan" grupā Baltijas valstīs bez "Rīgas miesnieka" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, "Ekseko", "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!