Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādātājs "Spilva" maijā sāks sezonas dārzeņu iepirkumus, pavēstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

Viņš informēja, ka "Spilva" tradicionāli sāks jaunās sezonas dārzeņu iepirkumus ar skābeņu piegādēm. Kopumā sezonas gaitā skābenes uzņēmums plāno iepirkt 118 tonnu apmērā.

"Iepirkumu sākums ieplānots 20.nedēļā, kas šogad sākas 14.maijā. Precīzs datums ir atkarīgs no laika apstākļiem, un to ietekmētās skābeņu pirmo ražu nokomplektēšanas. Jau otro gadu pēc kārtas skābeņu produkcijas noieta pieauguma dēļ esam paredzējuši tik lielu skābeņu iepirkumu apmēru," sacīja "Spilvas" Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Kompānijā arī informēja, ka nākamais sezonas dārzeņu iepirkumu posms sāksies jūlijā ar Latvijā audzēto gurķu, kabaču, sīpolu, burkānu un citu dārzeņu piegādēm "Spilvas" ražotnei.

2012.gada iepirkumu sezonas gaitā "Spilva" plāno iepirkt kopumā 62,6 tonnas gurķu, 31,7 tonnas kabaču, 7,6 tonnas svaigu tīrītu sīpolu, 2,5 tonnas svaigu tīrītu burkānu, 1,2 tonnas selerijas sakņu, vienu tonnu diļļu, 15 tonnas pelēko zirņu u.c. dārzeņus.

Ogu, ķiršu un rabarberu, kā arī mārrutku iepirkumu apmēri tiks noskaidroti sezonas gaitā, un tad arī būs iespējams noteikt visas sezonas dārzeņu un ogu kopējo iepirkumu apmēru, piebilda kompānijas pārstāvis.

"Sezonas dārzeņu un ogu iepirkuma apmēra pieaugumu būtiski ietekmē jaunu produktu ieviešana tirgū un arī panākumi eksporta tirgos. Piemēram, 2011.gada ogu ražas iepirkumu apmērus lika palielināt jaunu produktu izstrāde ievārījumu kategorijā. Savukārt šogad dārzeņu un ogu iepirkuma apmērus var ietekmēt izaugsme eksporta tirgos, kas pirmajā ceturksnī bija vērojama 4,1% apmērā," teica "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

"Spilva" ir viens no lielākajiem augļu un dārzeņu pārstrādātājiem Latvijā. Kompānijas "Spilva" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Procordia Food", kas ietilpst Skandināvijas pārtikas koncernā "Orkla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!