Foto: LETA

Konditorejas uzņēmums SIA "Staburadzes konditoreja" ir pabeigusi ražošanas tehnoloģisko iekārtu nomaiņu izmešu samazināšanai. Kopējās projekta izmaksas ir 264 000 latu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Uzņēmums nomainījis esošās ražošanas un tehnoloģiskās iekārtas ar jaunām. Rotācijas cepamo krāšņu nomaiņa būtiski uzlabos vides un iedzīvotāju dzīves kvalitāti, samazinot gaisa piesārņojumu Rīgas pilsētā.

Projekta īstenošanas rezultātā tiek panākta CO2 emisiju jeb izmešu samazināšana pilsētvidē par 213 tonnām gadā. Šis projekts tika īstenots, izmantojot Latvijas valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums ir 45% apmērā.

Staburadzes konditorejas vēsture aizsākas 1910.gadā, kad Vilhelms Ķuze atver savu pirmo konditoreju Rīgā.

Šobrīd SIA "Staburadzes konditoreja" tāpat kā AS "Staburadze", AS "Laima" un AS "Gutta" pārvalda vadības uzņēmums NP Foods.

"Staburadzes konditoreja" tiek ražoti produkti ar plaši pazīstamo zīmolu "Staburadze". Piedāvāto produktu klāstā ietilpst tortes, kūkas, kūciņas, žagariņi, kēksi, pīrāgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!