Foto: LETA

Konditorejas un gatavo produktu ražotāja SIA "Staburadzes konditoreja" uzsākusi ražošanas tehnoloģisko iekārtu nomaiņu - emisiju jeb izmešu samazināšanai. Projekta kopējās investīcijas būs ap 230 000 latu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Nomainot ražošanas iekārtas, tiks samazināti izmeši apkārtējā vidē, kā arī samazināts enerģijas patēriņš. Tas būšot ieguldījums vides aizsardzībā, kā arī paaugstinās uzņēmuma energoefektivitāti. Iekārtu nomaiņa notiks kompleksi, nomainot esošās ražošanas tehnoloģiskās iekārtas ar jaunām.

Rotācijas cepamo krāšņu nomaiņa būtiski uzlabošot vides un iedzīvotāju dzīves kvalitāti, samazinot gaisa piesārņojumu Rīgas pilsētā. "Katrs ieguldījums vides saglabāšanā uzrāda ilgtermiņa domāšanas spēju. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums ļauj atrast līdzsvaru starp investīciju izmaksām un enerģijas ietaupījuma ieguvumu," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Projekta īstenošanas rezultātā uzņēmums samazināšot CO2 emisiju jeb izmešu apjomu par 213 tonnām gadā. Kopējās projekta izmaksas ir vairāk nekā 230 000 latu un tas tiek īstenots, izmantojot Latvijas valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu. Līdzfinansējums, ko nodrošinājusi valsts, šim projektam esot aptuveni 103 500 latu.

Projektu plānots pabeigt 2013.gada pirmajā pusgadā.

Šobrīd SIA "Staburadzes konditoreja" tāpat kā AS "Staburadze", AS "Laima" un AS "Gutta" pārvalda vadības uzņēmums NP Foods. "Staburadzes konditoreja" tiek ražoti produkti ar zīmolu "Staburadze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!