Foto: AFP/Scanpix
Cūkkopības uzņēmums "Ulbroka" par 982 tūkstošiem eiro plāno cūku kūts pārbūves darbus, kā arī iegādāties tajā nepieciešamās tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma ietvaros iecerēts veikt kūts pārbūves darbus 4389 kvadrātmetru platībā, kā arī tajā uzstādīt tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu, tās pieslēgt kopējām fermas komunikācijām, ievadīt darba režīmā, kā arī nodot būvi ekspluatācijā.

Investīciju projektu iecerēts realizēt Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" ietvaros līdz 2017.gada 30.aprīlim.

Projekta īstenošanai bija izsludināts arī iepirkumu konkurss, kurā trīs pretendentu vidū uzvarēja kompānija "Goldingen Invest".

Pagaidām nav izdevies sazināties ar "Ulbrokas" vadību, lai noskaidrotu plašāku informāciju par investīciju projektu.

Jau ziņots, ka 2014.gadā "Ulbroka" pērn strādāja ar 6,429 miljonu eiro apgrozījumu un 969,6 tūkstošu eiro peļņu.

Kompānija dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,707 miljoni eiro. "Ulbrokas" vienīgais īpašnieks ir Aivars Kokts. "Ulbroka" ir viens no lielākajiem cūku audzēšanas uzņēmumiem Latvijā. Tā darbības veids ir lauksaimniecības produkcijas - cūkgaļas, vaislas cūciņu un BIO materiāla - ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!