Foto: Publicitātes foto

Turpinot rekonstrukcijas darbus, trešdien, topošās Valmieras autoostas pamatos tika guldīta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Rekonstrukcijas darbi plānoti līdz 27.septembrim, un tos īstenos SIA "Ekers". Rekonstrukcijas darbus finansē SIA "VTU Valmiera", un to aptuvenās izmaksas, ieskaitot pagaidu autoostas ierīkošanu un ekspluatāciju, būs 350 000 latu.

Valmieras autoostas rekonstrukcija aizsākās šā gada aprīlī. Pašlaik demontēta līdzšinējās ēkas konstrukcija, izveidota būvbedre, gandrīz pabeigta pamatu izbūve jaunajai autoostai.
Pēc pamatu izbūves tiks uzsākta sienu konstrukciju izveide. Līdztekus iepriekšminētajiem darbiem objektā atbilstoši plānotajam grafikam notiek arī citi darbi, piemēram, tiek komplektēts siltummezgls.

Lai gan būvniecībai atvēlētā teritorija ir ļoti šaura, pagaidām tas nav radījis sarežģījumus, un vienlīdz labi atvēlētajā zonā strādā gan rekonstrukcijas veicēji, gan tiek organizēta autoostas darbība.


Valmieras autoostas rekonstrukcijas darbi plānoti līdz 27.septembrim.
Galvenie ieguvumi pasažieriem pēc autoostas rekonstrukcijas būs ne vien plašākas un mūsdienīgākas uzgaidāmās un sanitārās telpas, piemēram, telpa atpūtai bērniem, bet arī labāki apstākļi autoostas personālam, kā arī komercplatības, par ko interesi jau izrādījuši vairāki uzņēmēji.

Kapsulas vēstījumu parakstīja un iebetoneja uzņēmuma "VTU Valmiera" valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš, Valmieras mērs Inesis Boķis un SIA "Ekers" valdes priekšsēdētājs Uldis Bošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!