Foto: LETA

Par piena pārstrādes uzņēmuma AS "Valmieras piens" valdes priekšsēdētāju iecelts uzņēmuma ražošanas direktors Māris Cers, liecina "Firmas.lv" informācija.

Cers nomainījis amatā Hariju Panki, kurš kopš šā gada 12.novembra iecelts par koncerna "Food Union" sastāvā esošā AS "Rīgas piena kombināta" padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Darbu "Valmieras piens" valdē turpina tās locekļi Svetlana Cimmere un Sergejs Kuzins.

Cers "Valmieras pienā" strādā kopš 2007.gada, iepriekš viņš bija Valmieras gaļas kombināta SIA "Triāls" direktors un valdes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas Gaļas pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, "Valmieras piena" apgrozījums 2012.gadā bija 30,411 miljoni latu salīdzinājumā ar 25,264 miljoniem 2011.gadā. Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies līdz 389 901 latam salīdzinājumā ar 971 748 latu zaudējumiem 2011.gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pagājušajā gadā tirdzniecības apjomi pieauguši par 24%, sasniedzot 10,74 miljonu latu apjomu, no kā eksporta īpatsvars bijis 35%. Pagājušajā gadā vairāk nekā 900 000 latu tika ieguldīti attīstībā, modernizējot infrastruktūru un pamatlīdzekļus.

Pagājušajā gadā "Valmieras piens" nodarbināja 224 darbiniekus.

"Rīgas piena kombināta" un AS "Valmieras piens" apvienošanos vienotā koncernā "Food Union" Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!