Foto: F64
Saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem valsts amatpersonu iespējamo interešu konfliktu izvērtēšana nav Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kompetencē, sacīja VID Komunikācijas daļā.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) uzskata, ka VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vadītāja Uģa Magoņa iespējamais interešu konflikts būtu jāizvērtē VID.

Savukārt VID atkārtoti apliecināja, ka valsts amatpersonu interešu konfliktu izvērtēšana nav Ieņēmumu dienesta funkcija.

LDz valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa civilsievas vadītai firmai SIA "Pro Logistic Services" izdevies noslēgt izdevīgu līgumu ar LDz meitasuzņēmumu SIA "LDz Cargo", liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija.

SM skaidro, ka saskaņā ar Ministru prezidenta rezolūciju SM saskaņo valsts kapitālsabiedrību plānotos darījumus virs 100 000 latiem pirms iepirkuma procedūras sākšanas.

Par iepirkuma procedūras rezultātiem un darījuma noslēgšanas atbilstību normatīvajiem aktiem, arī likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" un ētikas normām, ir atbildīga kapitālsabiedrības valde kā izpildinstitūcija, kurai saskaņā ar Komerclikuma normām jāvada kapitālsabiedrība un jāpieņem lēmumi kā rūpīgam un gādīgam saimniekam. SM secina, ka Magoņa iespējamais interešu konflikts būtu jāizvērtē Valsts ieņēmumu dienestam.

Pats Magonis uzsver, ka jau vismaz gadu ar savu civilsievu Helēnu Bibiku kopā vairs nedzīvojot, līdz ar to arī kopīga budžeta viņiem neesot.

Pēdējos gados Magoņa makā no Bibikas ieripojuši vairāki simti tūkstošu latu, liecina LDz šefa valsts amatpersonas deklarācija. Tomēr Magonis uzsver, ka šie līdzekļi neesot saistīti ar ienākumiem no SIA "Pro Logistic Services" biznesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!