Foto: LETA

Uzņēmums "Vika Wood" ražošanas modernizācijā plāno ieguldīt vairāk nekā 11 miljonus eiro, tostarp 7,5 miljonu eiro lielu bankas aizdevumu, portālam "Delfi" pastāstīja "SEB Bankas" Ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

"Savlaicīgi veiktās investīcijas modernās tehnoloģijās dos iespēju vēl efektīvāk izmantot koksni, paplašināt produktu klāstu, un nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tālākai izaugsmei. Izvēloties tehnoloģiju tika paņemti labākie nozarē pieejamie tehniskie risinājumi un augstākie darba vides standarti," paudis ''Vika Wood'' valdes priekšsēdētājs Haralds Kronbergs.

Uzņēmums plāno uzstādīt jaunu automatizētu zāģmateriālu šķirošanas līniju, kas darbu veiks, izmantojot lāzerskenerus. Šis ieguldījums ļaus uzņēmumam būtiski uzlabot zāģmateriālu šķirošanas efektivitāti un ļaus palielināt sašķiroto zāģmateriālu kategoriju skaitu.

Aizdevumu plānots ieguldīt arī jaunas ražošanas ēkas būvniecībā, kur paredzēts uzstādīt automatizētu šķirošanas līniju. Iekārtu plānots uzstādīt un sākt lietot līdz šī gada beigām.

"Viens no modernas ražošanas principiem ir automatizēt rutīnas procesus, darbiniekiem uzticot to vadību un uzraudzību. Šī būs pirmā šāda tipa automatizētā šķirošanas līnija Latvijā, un tas uzņēmumam ļaus stiprināt gan savu produktivitāti, gan konkurētspēju ne tikai Latvijā, bet arī plašākā reģionā. ''SEB banka'' un ''Vika Wood'' sadarbojas jau daudzus gadus, un esam gandarīti par iespēju sniegt savu atbalstu, lai uzņēmums sasniegtu aizvien augstākus mērķus," teicis ''SEB bankas'' valdes loceklis Ints Krasts.

Talsu novada kokzāģēšanas rūpnīca ''Vika Wood'' nodarbojas ar koksnes apstrādi, ražojot zāģmateriālus un kokzāģēšanas blakusproduktus – šķeldu, zāģu skaidas un mizas. Gada laikā ''Vika Wood'' saražo vairāk nekā 260 tūkstošus kubikmetrus zāģmateriālu. Lielāko daļu saražotās produkcijas uzņēmums eksportē uz Āziju, Tuvajiem Austrumiem, Ziemeļāfriku un Eiropu, norādīja Panke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!