Foto: Publicitātes foto
Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) operatīvie dati, kopējais ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās 2012.gada augustā bija 1 368.8 milj. latu – par 8.1% jeb 102.9 milj. latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī un par 11.0% jeb 136.2 milj. latu vairāk nekā 2011.gada augustā.

Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds:

”Augusta ārējās tirdzniecības datus grūti nosaukt savādāk kā par satriecoši labiem. Protams, galvenokārt tas izskaidrojams ar sezonālām tendencēm lauksaimniecības produktu eksportā, lauksaimniecības un pārtikas preču eksportam kopumā pieaugot par vairāk nekā 33 miljoniem latu, salīdzinājumā ar jūliju. Taču arī citas Latvijai tradicionālas eksporta nozares spējušas eksporta vērtību noturēt jūlija līmenī vai pat tālāk palielināt. Metālu un mašīnbūves nozares kopējais eksports augustā bija aptuveni jūlija līmenī, bet kokrūpniecības eksporta vērtība pieauga par 6,5 miljoniem latu. Vērā ņemamu pieaugumu uzrādīja tekstilrūpniecības eksports – par vairāk nekā 5 miljoniem latu. Daļa pieauguma bijusi arī uz tranzīta rēķina – minerālproduktu eksports mēneša griezumā pieauga par vairāk nekā 13 miljoniem latu, attiecīgi būtisku pieaugumu uzrādot arī minerālproduktu importam.

Ņemot vērā sezonālās tendences lauksaimniecības un pārtikas preču eksportā, arī septembrī un oktobrī eksporta vērtība acīmredzot saglabāsies tuva augstā sasniegtajam līmenim, kādā no šiem mēnešiem varbūt to pat nedaudz pārsniedzot.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!