Foto: LETA

Visienesīgākais mēnesis kino izrādīšanā ir augusts, bet vismazāk ienesīgākais ir septembris, stāsta "Forum Cinemas" jaunais vadītājs Normunds Labrencis.

Viņš norāda, ka tas ir skaidrojams ar to, ka augusts ir pēdējais skolēnu brīvlaika un brīvdienu mēnesis pirms kārtējā mācību gada sākuma. "Protams, kopējā tendence palielināties apmeklētāju skaitam ir vērojama arī pirmssvētku periodā, piemēram, pirms Ziemassvētkiem, bet šķiet, ka augustā tas rādītājs ir augstāks."

Savukārt to, ka viens no klusākajiem gada mēnešiem ir septembris, ietekmē mācību gada sākšanās. Turklāt tas var nozīmēt ne tikai to, ka bērniem un jauniešiem ir jāsāk mācības, bet arī ar to, ka vecāku maciņš pirms skolas sākuma varētu būt patukšojies, lai iegādātos skolai nepieciešamās lietas.

Savukārt jautāts, vai un kā kino biznesā jūt to, ka Latvijas ekonomika pērn pieauga par 5,6%, jaunieceltais "Forum Cinemas" vadītājs atzīmē, ka Latvijas ekonomikā izaugsme ir, to nevar apšaubīt, bet sākuma fāzē šajā biznesa jomā pieaugumu just nevar. Kino šo pieaugumu sajūt tikai pēc kāda laika - "kad šo pieaugumu sajūt arī darba ņēmēji, kuri tad caur sevi un saviem tēriņiem var parādīt šo pieaugumu".

Taču kopumā viņš atzīst, ka pēdējo divu trīs gadu laikā kopējie rādītāji liecina, ka kino izrādīšanas industrija ir ar augšupejošu tendenci.

Kā ziņots, ilggadējais SIA "Forum Cinemas" vadītājs Atis Amoliņš nolēmis pārtraukt darba gaitas un doties pensijā, tādēļ par uzņēmuma jauno rīkotājdirektoru kļuvis Labrencis.

Labrencis līdz šim ir bijis "Ingman saldējuma" rīkotājdirektors, vienlaikus pildot arī uzņēmuma Baltijas komercdirektora pienākumus, kā arī darboties uzņēmumu "Ingman Ledai" un "Ingman Baltic" valdēs. Savas karjeras laikā viņš strādājis arī uzņēmumos "Electrolux Latvia" un "Procter&Gamble Marketing Latvia".

"Forum Cinemas" pērn dubultojis peļņu, sasniedzot 430 274 latus, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 213 112 lati, kas, salīdzinot ar peļņu 2010.gadā, bija kritums par 60%. 2010.gadā uzņēmuma peļņa bija 519 594 lati.

Pērn par 12,3% audzis "Forum Cinemas" apgrozījums, sasniedzot 5,8 miljonus latu. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,17 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2010.gadu, kad apgrozījums bija 5,79 miljoni latu, bija kritums par 11%.

"Forum Cinemas" dibināta 1993.gadā, un ir Somijas kompānijas "Finnkino" meitasuzņēmums. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6450 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!