Foto: Publicitātes foto

Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ Krievijas Federācijas (KF) un Baltkrievijas, kā arī šo valstu sankcijām pakļauto personu nekustamo īpašumu konfiskācija (īpašuma atsavināšana piespiedu kārtā bez atlīdzības par labu valstij) pagaidām Latvijas un ES normatīvajos aktos nav paredzēta, līdz ar to tuvākajā laikā nekādas aktivitātes, darījumi vai saimnieciskā darbība saistībā ar šiem īpašumiem visdrīzāk netiks veikta, iekams netiks radīts atbilstošs likumiskais ietvars šādām darbībām.

Savukārt Igaunija šajā ziņā ir jau apdzinusi Latviju un pārējās ES valstis. Vismaz politiskā līmenī Igaunijas ārlietu ministrs solīja šādus tiesiskus mehānismus ieviest jau šā gada sākumā.

Arī mūsu kaimiņi lietuvieši ir progresīvi, piemēram, Lietuvas tiesa (Kauņas Apgabala tiesa) atsakās izskatīt "Rosneft" lietu, pamatojot to ar "ES principiem". Proti, Lietuvas tiesa noraidīja lietu, kurā Krievijas naftas koncerns "Rosneft" prasīja restitūciju par Kauņā reģistrētā naftas vairumtirgotāja, (kuram šobrīd ir pasludināts maksātnespējas process), darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!