Foto: LETA
Ja valsts amatpersonas pēc īpašnieku, vēstniecības, asociāciju un citu piesaistīto spiediena iejauksies un mēģinās ietekmēt "IKI" un "CENTO" operatora "Palink" maksātnespējas procesu un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas lēmumu, tad tas būs duncis mugurā vietējiem uzņēmumiem!

Vēlos uzsvērt, ka ir uzsākts normāls maksātnespējas process pret uzņēmumu, kurš ilgstoši nav norēķinājies ar trešajām pusēm par to padarīto darbu.

Šobrīd tas ir viens iedarbīgākajiem veidiem, kā mazākam uzņēmumam mēģināt aizstāvēt savas intereses pret liela uzņēmuma visatļautību, kurš nevēlas pildīt savas līgumiskās un finansiālās saistības. Tādu ļaunprātīgu nemaksātāju kā "Palink" dēļ tiek kropļota Latvijas uzņēmējdarbības vide kopumā, jo būvuzņēmums "Landekss" šobrīd par padarītajiem darbiem "IKI" un "CENTO" veikalos Rīgā nav saņēmis gandrīz 1 miljonu eiro! Līdz ar to uzņēmums nespēj norēķināties ar saviem darbiniekiem, materiālu piegādātājiem, u.tml.. Ir apgrūtināta būvkompānijas finansiālā darbība un faktiski apdraudēta tā pastāvēšana.

Ir smieklīgi no "Palink" puses kā argumentu dzirdēt apgalvojumu, ka situācijas vaininieks ir šī brīža Maksātnespējas likums. Turklāt likteņa ironija - šo it kā nepilnīgo un trūkumiem bagāto likuma redakciju izstrādāja neviens cits kā advokātu birojs "Borenius", kas maksātnespējas lietā pārstāv "Palink" intereses!

Tiesa gan, maksātnespējas procesa ierosināšana ir pēdējais salmiņš pie kā ķerties, jo tās ierosinātājs ir pēdējais kreditors rindas kārtībā maksātnespējas gadījumā. Tomēr šāda soļa speršana visbiežāk norāda uz pilnīgu strupceļu un bezspēcību cīņā par parādu atgūšanu no lieliem un par savu spēku pārliecinātiem uzņēmumiem.

Ja valdība pēc spiediena un advokātu biroja "Borenius" lobija tomēr mēģinās iejaukties šajā strīdā, tad tas būs zaļais signāls visiem blēžiem – dibiniet uzņēmumus ārvalstīs un tad, apelējot pie starptautiskiem investīciju aizsardzības paktiem un nodokļu maksāšanas valstij, prasiet valdības iejaukšanos tiesas procesos, izmeklēšanās, u.tml..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!