Foto: LETA
Ministra kabinets jautājumā par nacionālās aviokompānijas "airBaltic" valdes lēmumu pirmdien un otrdien atcelt vairākus reisus pievienojas Satiksmes ministrijas (SM) viedoklim, uzskatot to par destruktīvu rīcību no aviokompānijas prezidenta un vienīgā valdes locekļa Bertolta Flika puses, otrdien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Pēc viņa teiktā, vairāku reisu atcelšana rada gan tiešus, gan netiešus zaudējumus aviokompānijai – šāds solis kaitē gan lidsabiedrības reputācijai, gan iecērt robu finansēs, jo jāizmaksā kompensācijas pasažieriem.

Pēc premjera domām reisu atcelšanai nav nekāda ekonomiska pamata, un šāds solis varētu būt saistīts ar Saeimas vēlēšanām. "Tā nav sagadīšanās, ka šādas darbības tiek veiktas pēdējā pirmvēlēšanu nedēļa un Šlesera reformu partija to aktīvi izmanto," uzskata premjers.

Arī valdības finanšu konsultanta "Prudentia" pārstāvis Kārlis Krastiņš sacīja, ka reisu atcelšanai nav ekonomiskā pamatojuma, jo reisi ir ļoti zīmīgi, ar lielu noslogojumu.

Jau ziņots, ka "airBaltic" atcēla vairākus reisus, nepaskaidrojot iemeslus.

Kompānija oficiāli nepaskaidro reisu atcelšanas iemeslus, taču tās prezidents Bertolts Fliks intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" nenoliedza, ka paredzēto reisu atcelšana ir iespējama arī perspektīvā un ir sava veida spiediena izdarīšana uz Latvijas valsti.

Šis lēmums radījis neērtības arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurš ar aviokompānijas reisu otrdienas vakarā bija iecerējis doties mājup no vizītes Briselē, taču šis reiss ir atcelts. Vēlāk gan atrasta iespēja prezidentam Rīgā ierasties ap pusnakti, lidojot caur Hamburgu.

Pirmdien kaislības ap nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" turpinājās saistībā ar tās valdes panākto vienošanos pārdot  kādam pašlaik nenosauktam pircējam 59 110 lidsabiedrības akciju, kas bija starpība starp apmaksāto un neapmaksāto lidsabiedrības pamatkapitālu. Akciju pārdošanas cena ir 9,6 miljoni eiro (6,72 miljoni latu), līdzekļi jau ieskaitīti lidsabiedrības kontā. Valsts, kas ir aviokompānijas kontrolpaketes turētāja, nav informēta, kas ir akciju ieguvējs. Privātais akcionārs - "Baltijas Aviācijas Sistēmas" - noliedz, ka būtu iegādājies akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!