Foto: Pampers

Pampers padoms.

Tā kā tavs mazais arvien vairāk sāk pierast pie noteikta gulētiešanas laika, izmanto šos padomus, lai katra nakts paietu tik mierīgi, cik vien iespējams, un visi varētu izgulēties!

Tā kā tavs mazais arvien vairāk sāk pierast pie noteikta gulētiešanas laika, izmanto šos padomus, lai katra nakts paietu tik mierīgi, cik vien iespējams, un visi varētu izgulēties!

Labi jaunumi izgulēties alkstošām jaunajām māmiņām: tagad, kad jūsu mazulītis ir dažus mēnešus vecs, viņam sāk veidoties regulārs miega režīms, kas jums abiem palīdzēs labāk izgulēties.

Šajā vecumā mazuļiem ir nepieciešams pavadīt apmēram 14 stundas miegā katrā 24 stundu laika periodā. Droši vien būsi pamanījusi, ka šis laiks ir sadalīts vismaz 2 (ja ne trīs) snaudienos dienā plus septiņas vai astoņas stundas miega naktī. Paturi prātā šos padomus un nodrošini, ka mazuļa gulēšanas ritms ir cik vien iespējams vienmērīgs.

1. Izveido gulētiešanas rituālu

Ja vēl neesi sākusi to darīt, ievies nomierinošu gulētiešanas rituālu, lai mazuļa miedziņš būtu svētlaimīgs. Nosaki konkrētu gulētiešanas laiku un izveido vienkāršu un samērā īsu gulētiešanas rituālu. Te būs dažas pārbaudītas darbības, ko vari veikt: vannošana, šūpuļdziesmiņu dziedāšana, grāmatiņas lasīšana vai kopīga šūpošanās šūpuļkrēslā. Lai ko tu izvēlētos, dari to konsekventi, veicot vienas un tās pašas darbības vienā un tajā pašā secībā katru vakaru. Tas palīdzēs noskaņot mazo labam naktsmiegam.

2. Pielāgo barošanas laikus

Pēc četriem mēnešiem mazuli, kurš saņem piena maisījumu, nevajag barot biežāk kā četras reizes dienā. Bet ar krūti barotiem mazuļiem ir vajadzīgas apmēram piecas līdz sešas barošanas reizes dienā. Tagad mazulis ir jābaro retāk un tas ir labs laiks, lai sāktu samazināt nakts barošanas reizes. Sakārto gulētiešanas rituālu tā, lai mazais savu pēdējo pudelīti vai barošanas reizi saņemtu tieši pirms gulētiešanas.

Mazulītis vēl var naktīs raudāt, bet šajā vecumā tu viņu vari nomierināt arī ar mīļiem vārdiem vai ātri nodziedāt šūpuļdziesmiņu, nevis ar barošanu.

3. Sargā mazulīti no ZPNS

Šajā vecumā ZPNS risks (zīdaiņu pēkšņās nāves sindroms) mazinās, bet mazulītis joprojām ir jāgulda uz muguras un gultiņā nedrīkst atrasties mīksti priekšmeti (spilveni, segas un mīkstās rotaļlietas).

Tomēr 6 mēnešu vecumā daudzi mazuļi sāk mācīties, kā apvelties no muguras uz vēdera. Ja mazulis apveļas naktī, nesatraucies: nevajag miegā mainīt viņa gulēšanas pozu.

Tu un tavs bērniņš droši vien naktī labāk izguļaties, bet var arī parādīties tāda lieta, kā žagas. Ja mazulim ir kādi miega traucējumi, turies pie sava izveidotā rituāla – un turi īkšķus par to, lai nākamā nakts būtu mierīgāka!


Avots: Pampers.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!