Foto: stock.xchng
Agrāk 30 gadus vecas sievietes uzskatīja par nobriedušām: īstais Balzaka vecums ir no 25 līdz 35 gadiem! Mūsdienās brieduma slieksnis ir atvirzījies krietni tālāk - līdz 40 gadu vecumam. Tu vēl neesi to sasniegusi? Droši pieskaiti sevi jauniešiem un nemokies ar kompleksiem, ja neesi vēl precējusies. Tev vēl viss priekšā!

Gan skaistule, gan gudriniece, arī ar karjeru viss kārtībā, bet precējusies vēl neesi. Noskaidrosim, kas traucē nokārtot privāto dzīvi.

Stereotipi. Neprecēta sieviete bieži pārdzīvo par to, ka viņas vienaudzes jau paspējušas ne tikai apprecēties un bērnus piedzemdēt, bet arī izšķirties. Bet viņa vēl nav spērusi pat pirmo soli! Mēs visi esam pakļauti stereotipiem, un tas traucē, jo grauj pārliecību par sevi.

Pārliecīga aktivitāte. Mūžīgo līgavu nometnē ir ne mazums ļoti aktīvu dāmu. Satikušas vīrieti, kas pēc visiem parametriem atbilst pieticīgam vidusmēram, viņas darbojas pēc principa: "Salipināju no tā, kas bija pa rokai." Bet notiek neparedzētais! Vīrieši necieš tādu attieksmi pret sevi un aizmūk jau pēc nedaudziem vētrainā romāna mēnešiem. Izeja ir ļaut vīrietim būt tādam, kāds viņš ir, necenšoties "uzlabot materiālu".

Ideāla meklējumi. Pazīstama frāze: "Sakarīgu brīvu vīriešu jau vairs nav..." Visdrīzāk šai sievietei ir pārāk augstas prasības, un viņa noraida vīriešu uzmanības pierādījumus, pat nedodot viņiem iespēju parādīt sevi. Bet būtu vajadzīgs tik maz - pārskatīt savu nostāju un neveikt pārāk dzelžainu atlasi.

Kompleksi. Domas par pašas nepilnvērtību traucē uzsākt attiecības ar vīra kandidātiem. No kompleksiem jāmēģina atbrīvoties, un to vislabāk darīt ar profesionāla psihologa palīdzību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!