Tas ir brīnums. Jūsu skatieni sastopas. Jums saskan un šķiet, ka esat radniecīgas dvēseles. Tu jūti, kā šī ķīmija pārņem tevi – no sirds līdz pat pirkstu galiņiem. Kas tad ir šī noslēpumainā lieta, ko sauc par "jūtu ķīmiju"?
Man jēdziens ķīmija agrāk saistījās ar kārtību un prognozējamību. Atceries laboratorijas darbus ķīmijas stundās? Visi veica vienu un to pašu eksperimentu - sajauca noteiktu daudzumu ķīmisko vielu, uzsildīja mēģeni uz spirta lampiņas un pēc precīzi noteiktām sekundēm notika gaidītā reakcija - paredzami un pārliecinoši.

Mīlestības ķīmija šķiet pavisam citāda, salīdzinājumā ar zinātni.

Vari droši aizmest mēģenes, jo eksperimenti neizdosies, ja viena no sastāvdaļām būs cilvēka faktors. Var divus cilvēkus salikt kopā simtiem reižu un nesagaidīt nekādu reakciju un tad pēkšņi - sprādziens un mīlestības ķīmija ir aizdegusi kaisles liesmu. Ej nu izdomā, kāpēc?

Pagājušajā gadā Eva, ejot uz interneta randiņiem, satikās ar kādiem trīsdesmit vīriešiem visās iespējamās vietās. Lielākā daļa no viņiem bija tīri tā nekas, bet ķīmija nenostrādāja.

Bruno tikmēr bija 14 reizes uzaicinājis sievietes uz kafejnīcu un 32 reizes pusdienojis kopā ar sievietēm. Viņš, šķiet, bija sarunājies un sarakstījies pa e-pastu ar vairāk nekā 50 daiļā dzimuma pārstāvēm, bet tā arī nevienā no viņām neiemīlējās.

Tad Eva un Bruno iepazinās čatā un kādu dienu nolēma satikties. Ķīmija nostrādāja momentā. Viņi runājās un smējās, izjūtot, ka viņus kaut kas aizvien vairāk un vairāk pievelk vienu pie otra.

Kas tad ir šī noslēpumainā lieta, ko sauc par "jūtu ķīmiju"?

Mēs bieži dzirdam - jā viņš, bija diezgan jauks, bet nenostrādāja ķīmija, trūka dzirkstelīšu... Mūsdienās šādās situācijās ķīmiju piesauc ļoti bieži, bet, ja paraugāmies uz dažādajiem ķīmijas aspektiem, tad nekā noslēpumaina tur nemaz nav.

Viss sākas ar to, ka pirmajā tikšanās reizē tevi viņā kaut kas ļoti piesaista. Tikai tad viss sākas pa īstam.

Slavenais attiecību eksperts Džons Grejs savā grāmatā "Marss un Venēra randiņā" raksta: "Starp cilvēkiem, kuri satiekas, pastāv četras ķīmijas zonas: fiziskā, emocionālā, garīgā un dvēseliskā. Fiziskā ķīmija rada iekāri. Emocionālā ķīmija rada pieķeršanos. Garīgā ķīmija rada interesi. Dvēseliskā ķīmija rada mīlestību. Dvēseļu radiniekus vieno visas četras".

"Es domāju, ka ķīmija ir kas vairāk par fizisko pievilkšanos. Tā ir attieksme, kaisle pret dzīvi. Tas ir gudrības, seksualitātes un emocionālās saiknes ar otru cilvēku apvienojums," viņš uzskata.

Viss atkarīgs no pievilkšanās spēka.

Organiskajā ķīmijā pievelkas pretpoli, bet jūtu ķīmijā pievelkas līdzīgie. Kad divi cilvēki satiekas, izredzes, ka starp viņiem radīsies mīlestība, būs lielākas, ja viņi būs līdzīgi minētajās četrās jūtu ķīmijas jomās.

"Es vienmēr esmu brīnījusies par ķīmiju. Daļa no mums vienmēr alkst sastapt sev līdzīgu cilvēku. Es domāju, ka ķīmijai ir kāds sakars ar vajadzību saistīties ar cilvēkiem, kuri ir mums līdzīgi. Ja mēs satiekam savu īsto, šķiet, ka mēs runājam vienā valodā. Mūsu personības savijas viena ar otru. Mums ir vienas un tās pašas vērtības un filozofija. Mēs izjūtam vienādu garīgo saikni," sacīja Anita, kura vēl nav satikusi savu otro pusīti.

Nekad nevar zināt, kad Amora ķīmiskā bulta trāpīs tev, tādēļ iepazīsties ar cilvēkiem, lai palielinātu savas izredzes iemīlēties. Arī šajā ziņā tev var lieti noderēt internets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!