Varētu šķist, kas gan tur ir sarežģīts – apsēdies cilvēkam pretī un runā ar viņu! Taču patiesībā kļūt par labu sarunu biedru nemaz nav tik vienkārši. Par tevi un taviem nodomiem liecina gan izvēlētās tēmas, frāzes, gan pļāpīgais ķermenis jeb žesti un kustības, gan arī klausīšanās un atbildēšanas prasmes, tieši tāpēc komunikācijas prasmes ir jākopj dienu no dienas.

Šajā stāstu kolekcijā, kurā izcelti raksti no portāla "Viņa" arhīva lādes, rodami padomi dažādām dzīves situācijām, piemēram, par kādām tēmām nav ieteicams runāt ar kolēģiem un ko teikt priekšniekam, kādā veidā iespējams nomierināt argumentētāju strīda laikā, kā ķermeņa valodu izmantot savā labā. Lai gan pašam, iespējams, šķiet, ka tavas komunikācijas prasmes ir visaugstākajā līmenī, patiesu atbildi uz šo jautājumu var sniegt vien tavi sarunu biedri.

Tāpēc vienmēr vērts arī kritiski paskatīties uz savām rīcībām no malas. Vai man nav nelāgs ieradums skatīties telefonā, kamēr otrs stāsta sev svarīgas lietas? Vai es uz sarunu biedra paaugstināto toni vienmēr atbildu ar to pašu, tādējādi situāciju neuzlabojot? Vai es bieži nonāku neveiklās situācijās, ka mute runā ātrāk nekā prāts spēj domāt? Šie, protams, nav vienīgie jautājumi, uz kuriem meklējamas atbildes, bet, ja tās ir apstiprinošas, tev ir kur piestrādāt, lai tieši tu būtu tas cilvēks, pie kura draugi, radi, paziņas un vērstos ar prieku.

Turpinājumā iepazīsties ar ieteikumiem, kas ļaus tev kļūt par izcilu sarunu biedru, atstāt par sevi labu iespaidu un pretī saņemt pozitīvu attieksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!