Attiecības ar mīļoto cilvēku ne vienmēr ir skūpsti, prieks un neizmērojama laimes sajūta. Laiku pa laikam ikdienā ienāk arī konflikti un nesaskaņas. Šai sakarā "Cosmopolitan" piedāvā psiholoģes ieteikumus veiksmīgas laulības veidošanā, ko autore minējusi no pašas pieredzes, atskatoties uz savu laulību.

Beznosacījuma mīlestība pret laulāto draugu nepastāv

Beznosacījuma mīlestību mēs spējam izjust vien pret saviem bērniem un vecākiem. Savukārt mūsu partneris ir vien svešs cilvēks, ar ko esam izvēlējušies pavadīt savu dzīvi, un mīlestība starp diviem cilvēkiem var gan saglabāties visa mūža garumā, gan izzust pēc konkrēta laika posma vienai vai otrai pusei.

Lai tvertu attiecības vieglāk, nekoncentrējies uz pašu mīlestību, bet to, kā tu un tavs mīļotais cilvēks liekat viens otram justies ikdienā. Protams, būs grūti laiki, kad šķitīs, jūsu attiecības ir sevi izsmēlušas, taču, ja būsiet viens otra vērti, mīlestība tomēr nezudīs.

Pirmie divi gadi pēc mazuļa piedzimšanas var būt grūtākie visā jūsu kopdzīves laikā

Pēc mazuļa nākšanas pasaulē ir svarīgi atcerēties, ka dzīve un jūsu attiecības tādas nebūs vienmēr. Protams, bērns ir svētība un neizmērojams laimes avots, taču to pavada arī nogurums, sadzīviskas raizes un konflikti. Tomēr tieši šai periodā jūs iemācīsities pielāgoties viens otram, apradīsiet ar jauno situāciju un, ja to vēlēsities, spēsiet rast kompromisus, lai nepazaudētu savstarpējo dzirkstelīti.

Svarīgākais, kā uzsver attiecību eksperti, ir neļauties hormonu radītajām noskaņojuma maiņām un nebaidīties lūgt un pieņemt palīdzību, kā arī sarunāties ar savu mīļoto cilvēku.

Attiecībās ne vienmēr valdīs nepārvarama savstarpēja kaisle

Dzīves laikā mūsu libido līmenis likumsakarīgi mainās, un tas ne vienmēr var sakrist ar partnera vēlmēm un sajūtām. Taču nekādā gadījumā neļauj mīlas dzīvei izsīkt, aprodot ar savu nevēlēšanos pēc intīmas tuvības.
Tai pat laikā nevajag mīlēties tikai pienākuma pēc. Tā vietā dariet visu, lai vēlme pēc seksa rastos pati. Iepazīsti sevi, atklājot apstākļus, kas tev liek uzbudināties, un izbaudi sava mīļotā cilvēka tuvumu!

Mīļi uzmanības apliecinājumi partnerim ik dienas ir attiecību veiksmes atslēga

Ne vienmēr vajag dārgas dāvanas, ziedus, masāžu, mājas uzkopšanu, vakariņu gatavošanu vai romantiskus pārsteigumus. Lai mums dārgs cilvēks justos labi, pietiek ar komplimentiem, pieskārieniem un vienkārši mīļiem vārdiem. Nebaidies izklausīties pārlieku romantiska – ja vārdi nāks no sirds, to nekad nebūs par daudz!

Nekad nekļūsti par personu, kura nevēlas uzlabot attiecības

Nav nozīmes tam, cik ļoti cenšas viens no attiecību dalībniekiem, lai uzlabotu tās, ja otrs nav ne mazākajā mērā ieinteresēts. Lai problēmsituācijas un konfliktus atrisinātu, kā arī atgrieztu agrāko tuvību, ir jāiesaistās abiem attiecību dalībniekiem.

Nekad nestrīdieties par to, kurš attiecībās dara vairāk

Ja viens no jums strādā, bet otrs pavada dienas ar bērniem, nekad nediskutējiet, kura veikums ir nozīmīgāks. Gan tas, kurš strādā, izdara milzu darbu, gan tas, kurš paliek mājās ar bērniem ir pelnījis ordeni, paveicot ne mazāk pienākumu.

Atcerieties šo faktu un nepārmetiet otram pārāk mazu aktivitāti atsevišķās dzīves jomās, pamatojot savu neapmierinātību ar it kā lielāku ieguldījumu attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!