Foto: Shutterstock
Vai, nosūtot mīļotajam ielūgumu uz seksu, tas var sabojāt visu intīmo noskaņu? Kādi var būt ieguvumi un zaudējumi, seksu plānojot?

Pārdomās par šo tēmu portālā "Psychology Today" dalās psiholoģe La Keita D. Kārtere.

Seksa plānošanas priekšrocības

Tas iejūsmina. Kad savā kalendārā esat ieplānojuši gultas priekus, jūs tos gaidāt. Tas līdzinās tam, kā svētdienas vakarā baudīt brīnišķīgu lazanju un zināt, ka no tās vēl paliks gardi gabaliņi pirmdienai. Tie, kas ir ēdambaudu mīlētāji, jau izejot no biroja, var iztēloties lazanjas smaržu un garšu. Tāpat seksa plānošana ar partneri rada patīkamas priekšnojautas un daļai cilvēku var kalpot kā sava veida priekšspēle.

Laiks ir ieplānots un neaizskarams. Līdzīgi kā tu neplāno divas tikšanās vienlaikus, arī ieplānots sekss dod drošības sajūtu, ka tajā laikā tas tiešām būs – tu neplānosi neko citu. Plānotam seksam vajadzētu darboties šādi: ja tu attiecies pret to kā pret svarīgu tikšanos, tad kalendārā ierakstītu plānoto seksu tu neļausi aizstāt ar citām svarīgām lietām. Šāds nosargāts laiks vajadzīgs daudziem pāriem, jo dzīves aizņemtībā nereti nerodas iespējamība spontānai kopābūšanai, tostarp, seksam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!