Foto: Shutterstock
Kāzu plānošana ir dārgs un reizēm visai nogurdinošs process. Lai viesu saraksta sastādīšana nekļūtu par topošās ģimenes strīda iemeslu, nākas likt lietā diplomātiju un kompromisu mākslu. Tas gan nenozīmē, ka mīļā miera labad ir dramatiski jāpalielina viesu skaits - pieslēdzot loģiku un veselo saprātu, ir iespējams krietni vien ietaupīt kāzām atvēlēto budžetu un izvairīties no nepatīkamām situācijām.

Dalīsimies ar pāris no Women's Health aizgūtām un pašu pieredzē smeltām idejām, kas palīdzēs tev saīsināt tavu kāzu viesu sarakstu vismaz par pāris pozīcijām.

Tavs bijušais

Kaut arī jūs izšķīrāties bez skandāla un joprojām esat saglabājuši draudzīgas attiecības, tici, būs labāk, ja tomēr atturēsies iekļaut viņu kāzu viesu sarakstā.

Draudzenes mamma

...kura aktīvi "laiko" visas tavas Facebook bildes, bet dzīvē tu viņu esi satikusi vien pāris reizes. Iespējams, ka viņa parūpētos par to, lai tava kāzu ceremonija visā krāšņumā tiktu atspoguļota Instagram, bet, tā kā tavas kāzas noteikti iemūžinās arī profesionāls fotogrāfs, draudzenes mammu aicināt noteikti nav nepieciešams.

Vaksācijas meistare

Nevar noliegt, ka savā ziņā tev no viņas vairs nav palicis nekas slēpjams, bet tas nebūt nenozīmē, ka viņai ir jābūt klāt arī tavā lielajā dienā.

Gadiem nesatikti paziņas

Pat ja reiz esi bijusi ļoti draudzīgās attiecībās ar savām kopmītņu istabiņas biedrenēm un jums ir daudz kopīgu atmiņu par jautrajiem studiju laikiem, tas vien nav iemesls, lai aicinātu viņas uz savām kāzām. It īpaši, ja kopš augstskolas beigšanas jūs esat tikušās vien kursa salidojumos.

Draudzenes jaunais puisis

Protams, ka tu ļoti mīli savu draudzeni, bet tas neuzliek tev par pienākumu viesu sarakstā iekļaut arī viņas "jaunizcepto" mīļoto. Tu taču nevēlēsies pēc gadiem skatoties savas kāzu fotogrāfijas, lauzīt galvu mēģinot atcerēties, kas ir tas puisis rūtainajā uzvalkā.

Smaidīgie kaimiņi

Viņi noteikti ir ļoti patīkami cilvēki un ir jauki no rīta braucot liftā sasmaidīties, apmainoties ar pāris pieklājības frāzēm par laikapstākļiem vai mājdzīvnieku veselību, bet, lai tas tā arī paliek...

"Jaukā" kolēģīte

Ikvienam noteikti ir kolēģe, ar kuru, iespējams, nākas strādāt pat visai ciešā tandēmā, kaut iekšēji nepamet sajūta, ka šī dāma, tēlaini izsakoties, nepieciešamības gadījumā nevilcinātos tev iegrūst mugurā dunci. Lieki teikt, ka tev viņas labā nav nepieciešams tērēt ne centu no sava kāzu budžeta.

Nelaimīgs mīlētājs

Ja esi pamanījusi, ka kāds no taviem draugiem vai kolēģiem skatās uz tevi ar pielūgsmes pilnām acīm, nekavējoties svītro šo nelaimīgo mīlētāju no viesu saraksta, ja vien nevēlies savas kāzas pārvērst par meksikāņu seriālu.

Cilvēks – problēma

Viņš ir lielisks ballīšu kompanjons, bet tu zini, ka šī cilvēka devīze ir: "Viena tekila, divas tekilas, daudz tekilas – grīda." Kāzu viesu menedžments jau tā aizņem daudz laika un pūļu, lai tev vēl būtu papildus jāuztraucas par to, ka tavs "bezfilmā" esošais draugs varētu uzgāzties virsū tavam opītim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!