Foto: Shutterstock
Iepazīstoties internetā, nekad nevari zināt, kas būs vada otrā galā. Sapņu prinča vai princeses vietā tur var atrasties maniaks, krāpnieks, precēts cilvēks, ieslodzījuma vietā esošs cilvēks vai vienkārši kāds, kas nav gatavs romantiskām attiecībām. Stāsti ir dažādi, un iepazīšanās lietotnēs un tīmekļvietnēs patiešām netrūkst cilvēku, kas tevi sāpinās vairāk, nekā iepriecinās.

Lai arī psihoterapeiti ir pārliecināti – negodīga motivācija iepazīstoties un krāpšana Latvijā ir daudz aktuālāka problēma par maniakiem, kas meklē savus upurus, – piesardzība noteikti nenāks par ļaunu. Atgādinām, ka Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics kā galvenos drošības nosacījumus, lai sevi pasargātu, tiekoties ar nepazīstamu cilvēku, iepriekš minēja satikšanos publiskā vietā vai atteikšanos uz mājām vest cilvēku, kas nav pietiekami labi pazīstams.

Tomēr uzbrukums nav vienīgā liksta, ko var nākties piedzīvot. Piemēram, Linda (vārds mainīts) atceras gadījumu, kad bija devusies uz randiņu ar vīrieti. Iepriekš kādā no kunga fotogrāfijām viņa bija manījusi, ka vīrieša pirkstā ir laulības gredzens. Tikšanās laikā tā pirkstā nebija. Linda tomēr saņēmusies un pajautājusi par bildē redzamo gredzenu. Atklājās, ka puisis ir šķiršanās procesā. Sieviete saprata, ka emocionāli viņš nav gatavs jaunām attiecībām un meklē kādu, kas varētu būt plāksteris viņa emociju un jūtu pasaules brūcēm.

Ekspertu padomus, kā neapdedzināties, iepazīstoties virtuālajā vidē, lasi turpinājumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!