Foto: Shutterstock
Lielbritānijā kādai sievietei izmaksāta atlīdzība 400 000 mārciņu apmērā, tādējādi kompensējot morālo traumu, kas gūta, uzzinot, ka viņas dēla tēvs un kādreizējais mīļākais patiesībā ir darbojies kā maskējies spiegs, informē "The Guardian".

Kompensāciju izmaksājusi Lielbritānijas Metropolitēna policija, reaģējot uz saņemto sūdzību par psiholoģisko kaitējumu, ko sievietei un viņas dēlam 24 gadus tālā pagātnē nodarījis policijas darbinieks, kurš izspiegojis politisko aktīvistu grupējumus un sava amata nolūkos stājies seksuālās attiecībās ar sievieti.

Sava bērna tēva patieso identitāti sieviete noskaidrojusi, nejauši pamanot vīrieša attēlu laikrakstā un atpazīstot viņā cilvēku, kurš pirms 24 gadiem pameta viņu un abu jaundzimušo dēlu, kā arī atklājot, ka viņš strādājis kā maskējies policijas darbinieks.

Šokējošo ziņu iespaidā sieviete, kura, uzticot savu stāstu medijiem, izvēlējusies palikt anonīma, apsvērusi domu par pašnāvību un kopš 2012. gada saņem psihiatru palīdzību.

Tāpat sieviete paudusi kritiku Metropolitēna policijai, kas, izmaksājot kompensāciju, sākotnēji tomēr nav piekāpusies un atzinusi, ka tās darbinieks Bobs Lamberts patiesi reiz spiegojis policijas labā, izmantojot seksuālos sakarus ar viņu, kamēr pats vīrietis šo apstākli atzīst.

Tāpat sieviete, kura sevi dēvē par Džekiju, piebildusi, ka absolūts pierādījums viņas un Boba sakaram ir abu dēls, kurš pilnībā līdzinās tēvam.

Savukārt Džekijas algotā advokāte paudusi kritiku par policijas metodēm izmantot seksuālas attiecības kā informācijas gūšanas veidu par cilvēkiem, kuri tiek spiegoti. Turklāt, kā informē advokāte, attiecības starp Džekiju un Benu ilgušas vairākus gadus.

Jāpiebilst, ka šobrīd Lielbritānijā norisinās arī paralēlas izmeklēšanas par apsūdzībām, ko cēlušas vismaz vēl 10 sievietes, informējot, ka viņu partneri darbojušies pēc tāda pat principa, izmantojot seksu un partnerattiecības kā informācijas noskaidrošanas ieroci par viņām, viņu ģimenēm vai draugiem.

"Ar Benu, kurš tolaik sevi dēvēja par Bobu, iepazināmies 1984. gadā. Es biju iesaistījusies politiski aktīvā radikāļu grupējumā. Viņš teicās pārstāvam tos pašus uzskatus un intereses un ātri vien savaldzināja mani. Gadu pēc iepazīšanās mums piedzima dēls, tāpēc par Bena uzticamību un lojalitāti neviens nešaubījās," atminas sieviete.

Kā izrādījās, abu dēls gan nebija Bena pirmdzimtais, jo vīrietim jau bija ģimene, kurā auga divi bērni. Dienā, kad piedzima Džekijas dēls, vīrietis laiku pavadīja ar viņiem un savu īsto sievu, kura savukārt neko nezināja par Bena attiecībām ar Džekiju.

"Es nespēju aptvert, ka vīrietis, kurš ieradās pie manis uz slimnīcu dienā, kad sākās dzemdības, un 14 stundu laikā redzēja katru manu intīmāko brīdi dzemdībās, to visu darīja peļņas vadīts. Viņš pavadīja 36 stundas ar mūsu jaundzimušo dēlu, kamēr es atguvos pēc dzemdībām. Tomēr valdība viņam maksāja par manu izspiegošanu, un viņš šo darbu darīja izcili," atklāj Džekija.

Divus gadus pēc Bena trešā dēla piedzimšanas vīrietis no abu dzīvēm pazuda, attaisnojot savu aizbēgšanu ar meliem par savu iespējamo arestu, kas it kā gaidāms no policijas puses saistībā ar viņa aktivitātēm cīņā par dzīvnieku tiesībām.

Patiesībā vīrietis atgriezās savā ierastajā dzīvē, beidzoties slepenpolicijas operācijai un viņam iesaistoties jaunās izmeklēšanas lietās.

Par savu nodarījumu vīrietis sabiedrībai atzinās tikai daudzus gadus vēlāk, kad kā akadēmiķis, kas jau sen pametis operatīvo darbu policijā, izdeva autobiogrāfisku grāmatu, atklājot tajā savas jaunības dienu nianses un detaļas par spiegošanu.

Šobrīd, kā medijiem pavēstījusi Džekija, Bens ir satuvinājies ar savu dēlu, savukārt Metropolitēna policija ir paudusi sākotnēji neizteikto atvainošanos sievietei par viņai nodarīto morālo kaitējumu un atzinību par savaldību, ar kādu Džekija uztvērusi notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!