Mūsdienās visi vecāki cenšas darīt visu, lai bērns izaugtu gudrs un talantīgs. Protams, lai to paveiktu, jāpieliek ne mazums pūļu. Tomēr ne viss ir atkarīgs tikai no vecāku naudas maciņa biezuma, lai mazo apkrautu ar attīstošo rotaļlietu kalniem un vestu uz dažādiem attīstības centriem. Lūk, portāls Ihappymama.ru piedāvā 10 padomus, kā bērnu izaudzināt par īstu gudrinieku, izvairoties no publiski pieejamu radošo centru apmeklēšanas!

1. Pirmais un pats galvenais padoms – tā ir mīlestība. Mīli savu bērnu no visas sirds un nebaidies to arī demonstrēt. Tādā veidā tu viņam radīsi drošības sajūtu, kas ir ļoti svarīga galvas smadzeņu harmoniskai attīstībai.

2. Pastāvīgi sarunājies ar bērnu. Tas ļoti palīdz runas attīstībai. Klausies mazulī, kad viņš tev kaut ko stāsta. Tā tu viņā veicināsi vēlēšanos sarunāties, kas, savukārt, pakāpeniski uzlabos viņa valodu. Uzdod viņam atklātus jautājumus, lai stimulētu bērna komunicēšanos.

3. Lasi bērnam priekšā un lasiet abi kopā. Bērnam priekšā lasīt grāmatiņu var arī tad, kad viņš vēl atrodas mammas vēderā. Speciālisti uzskata, ka šādā veidā tu bērnu jau vari ieinteresēt lasīšanā.

4. Ļauj bērnam spēlēties. Tieši spēlēšanās laikā bērni visveiksmīgāk attīsta dažādas prasmes. Spēļu laikā bērns izdzīvo dažādas situācijas no dzīves, mācās un iepazīst pasauli.

5. Mudini bērnu uz jebkādām fiziskām aktivitātēm. Zināms, ka fiziskā attīstība "iet roku rokā" ar intelektuālo. Tādēļ, kamēr nenotiks straujš lēciens fiziskajā attīstībā, arī prāta spējas "stāvēs uz vietas".

6. Rādi piemēru. Tikai mēs, vecāki, spējam būt savu bērnu vislielākās autoritātes. No mums bērni skatās piemēru, mūs atdarina.

7. Ierobežo laiku, ko bērns pavada pie datora un televizora, lai atvēlētu vairāk laika spēlēm, radošām nodarbēm un sarunām.

8. Bērnam ir nepieciešams pilnvērtīgs miegs. Gulēšanas laikā mazulis ne tikai atpūšas, bet arī gūst enerģiju aktīviem darbiem, kas saistīti ar domāšanu. Tādēļ ir ļoti svarīgi bērnu pieradināt pie pareiza dienas režīma jau kopš mazotnes.

9. Trenē un attīsti bērnā pacietību un izturību. Pastāvīgs darbs ar sevi, pastāvīga apmācība, pacietīga virzīšanās uz mērķi – šī ir atslēga uz panākumiem.

10. Ja tomēr bez datora nevar iztikt, izvēlies tādas datorspēles, kuras ne tikai izklaidē, bet arī kaut ko māca. Taču atceries, ka neviena modernā tehnoloģija nespēj aizstāt bērna komunicēšanos ar vecākiem un draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!