Veidot attiecības nav viegli. Turēt solījumu būt kopā priekos un bēdas arī nav viegli. Ja attiecību sākumposmā vai pirmajos gados pēc kāzām cilvēki viens otram savu vēlmi būt kopā apliecina ar acīmredzamiem darbiem un skaļi izteiktiem vārdiem, kad tie pieplok (un ir pilnībā normāli, ka tā notiek), prātā mēdz iezagties nepatīkamas šaubas par to, vai ikdienas skrējienā nav apsīkusi kādreiz tik vareni piešķiltā dzirkstele. Svarīgi paturēt prātā, ka laika gaitā mīlestības formas mainās, un par jūtu klātesamību liecina pavisam citas iezīmes.

Iedvesmojoties no "Woman's Day", iepazīstinām pazīmēm, kas nešaubīgi liek saprast – siltās jūtas nekur nav zudušas. Tās vienkārši tiek parādītas citos veidos!

Tava drošība – partnera atbildība


Mīlestība sastāv no mazām lietām. Reizēm daudz svarīgāk par skaļi izteiktu "es tevi mīlu" ir pārliecināties, ka mīļotais ir drošībā un pasargāts. Tas izpaužas, piemēram, pievilkšanā sev tuvāk, lai braucošās mašīnas tevi neapšļakstītu. Lūgums, lai piezvani, kad pēc gara ceļa beidzot nonāksi galamērķī. Atgādinājums pirms došanās ārā no mājas paņemt cepuri un cimdus, lai nenosaltu un nesaslimtu. Tie visi ir sīkumi, kas patiesībā ietver milzīgas rūpes un mīlestību.

Atļauja izvēlēties kopīgo izklaidi


Randiņiem jābūt arī pēc 10 kopā nodzīvotiem gadiem, un punkts. Protams, līdzi interesēm mainās arī kopīgi pavadītā laika aktivitātes, taču bez tām laimīga laulība iztikt nevar. Lai gan varētu šķist, ka frāze – "Darīsim, ko tu vēlies" liecina par vienaldzību un neieinteresētību, speciālisti uzver – vīrieši savās jūtu izpausmēs parasti ir mazāk entuziastiski nekā sievietes. Tas savukārt saistīts ar zemāku serotonīna jeb "laimes hormona" līmeni asinīs, vēstī "Journal of Psychophysiology" veiktais pētījums, tāpēc vīriešiem šķiet pilnībā normāli savu mīlestību izrādīt, pašķirot ceļu un ļaujot partnerei izvēlēties. Arī tad, ja izvēle ir sēdēšana dīvānā un televizora skatīšanās, šajā gadījumā jūtu izpausme ir piekāpšanās.

Mēģinājumi ātri izbeigt strīdus

Nevar noliegt, ka baltā karoga izkāršana teju uzreiz pēc strīda sākuma var šķist aizdomīga un pat traktēta kā slinkuma iezīme, taču vērts uz situāciju paskatīties no citas puses. Lai gan pamatīga izrunāšanās bieži vien ir tas, kas pārim nepieciešams saticīgai kopdzīvei, lielākoties konflikti beidzas ar balss pacelšanu, aizvainošanu, varbūt pat puņķiem un asarām. Ja laulātais draugs šīs nepatīkamās sajūtas par katru cenu cenšas tev aiztaupīt – vari būt pateicīga. Strīdu apslāpēšana saknē neļauj emocijām ņemt virsroku, kuru iespaidā nereti pasakām par daudz.

Tu pār ierīcēm

Ja esam absolūti atklāti, lielākā daļa no mums grēko, kad runa ir par modernajām tehnoloģijām. Tās patiesi ieņem lielu un svarīgu lomu dzīvē, taču bieži vien arī dodam tām vaļu valdīt pār mūsu ikdienu. Ja partneris pēc tava jautājuma vai aicinājumā doties kopīgā aktivitātē izslēdz televizoru vai noliek telefonu pie malas, vari mierā uzelpot. Kad cilvēks mīl, viņš zina, kad ir īstais laiks aizvērt datoru un veltīt partnerim nedalītu uzmanību. Viņš pat to grib darīt! Tas parāda, ka attiecības ar savu tuvāko ir svarīgākas par e-pastiem vai saraksti ar draugiem.

Šķiršanās nepiesaukšana uz katra stūra

Frāzei "Nu tad šķiramies!" ir milzīgs spēks, par kuru mūsdienās cilvēki šķietami ir aizmirsuši. Šie vārdi tiek izmesti jau pie pirmajām grūtībām, taču mīlošs partneris nekad neatļausies savam tuvākajām neapdomīgi ar tiem iecirst sirdī sāpīgu rētu. Šī frāze sāpina vēl vairāk nekā citas, tāpēc laimīgs cilvēks nekad nedraudēs savam laulātājam arī tad, kad ir dusmīgs, vīlies vai pamatīgi uzvilkts.

Foto: Shutterstock

Eksperti norāda – draudēšana, ka partneris var vienpersoniski atņemt prātā uzbūvēto nākotni, noteikti neliecina par to, ka viņš ir padomājis par to, kā jutīsies.

Kompānijas sastādīšana pat nevēlamās reizēs

Ļoti iespējams, arī tu vari gadu gaitā atcerēties saviesīgus pasākumus, uz kuriem mīļotajam nu ļoti negribējies iet. Taču kāda beigās bija partnera rīcība? Ja cilvēks spēj pārkāpt savai nepatikai, skaisti saģērbties un otra sajūtas stādīt virs savām, tas ir acīmredzams piemērs tam, ka viņš mīl un viņam rūp. Šis arī pierāda, ka darbi runā skaļāk par vārdiem, un tos noteikti jānovērtē.

Galvenais iedrošinātājs

Veselīgās attiecības cilvēki viens par otru rūpējas, norādot, kad, viņuprāt, partneris izdarīs kļūdu un pa kuru ceļu labāk neiet. Tikpat svarīgi ir kā stiprajam plecam nostāsties aiz muguras, kad laulātais draugs iededzies par kādu jaunu ideju vai hobiju. Speciālisti skaidro – īstais partneris vienmēr būs blakus, atbalstīs un iedrošinās, jo tikai tā indivīdam iespējams attīstīties. Par rūpēm liecina nemitīga interesēšanas par personīgo izaugsmi un otra mērķu izzināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!