Foto: AP/Scanpix

Konkursa kārtībā 1. martā 86 sociālās jomas projektiem tika piešķirts AS "Latvijas valsts meži" (LVM) 308 965,04 eiro ziedojums, nodrošinot palīdzību 61 578 cilvēkiem visā Latvijā. Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 227 sabiedriskā labuma organizācijas par kopējo summu viens miljons 497 tūkstoši eiro.

Sociālā palīdzība ir viena no prioritārajām LVM ziedojumu jomām, tādēļ arī šogad ziedojums tika sadalīts četrām prioritārām sociālās palīdzības jomām:

• Palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām piešķirti 96 980,04 eiro 26 projektiem;

• Palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām piešķirti 132 661 eiro 31 projektiem;

• Sabiedrības grupu integrācijai atbalstam piešķirti 32 130 eiro 15 projektiem;

• Pensijas vecuma cilvēkiem cienīga un aktīva dzīvesveida atbalstam piešķirti 47 194 eiro 14 projektiem.

Kopumā, atbalstot 86 iniciatīvas visā Latvijā, no kurām 36 iniciatīvas tiks atbalstītas pirmo reizi, īstenojot 86 iniciatīvas, tiks nodrošināta 302 personas nodarbinātība un iesaistīti 839 brīvprātīgie palīgi, portālu Cālis.lv informēja Ilze Ošāne, "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja.

LVM ziedojums sociālajai jomai aptver visu Latviju, tostarp Rīgu, Ventspils pilsētu un novadu, Jēkabpili, Carnikavas novadu, Lielvārdi, Tukumu, Daugavpili, Alūksnes un Apes novadus, Amatas novadu, Ēveles pagastu, Burtnieku novadu, Atašienes pagastu, Krustpils novadu, Inčukalna novadu, Dundagas novadu, Rēzekni un citas vietas.

Lielākais atbalstīto projektu skaits un lielākais ziedojumu apjoms ir projekti, kas īstenojami visā Latvijā – 26 iniciatīvas 139 635,04 eiro apmērā. Rīgā piecas iniciatīvas tiks realizētas 24 028 eiro apmērā, Latgalē 10 iniciatīvas tiks realizētas par 31 020 eiro, Zemgalē 16 projekti par 42 820 eiro, Vidzemē 15 projekti par 32 135 eiro, kā arī sociālās palīdzības veicinošas 14 iniciatīvas Kurzemē par 39 371 eiro.

"LVM ziedojums ļauj nelielu pagastu un pilsētu aktīviem iedzīvotājiem saņemt atbalstu savu iniciatīvu īstenošanā. Šīs organizācijas savas nelielās darbības dēļ visbiežāk nespēj kvalificēties Eiropas Savienības fondu projektiem, tāpēc svarīgi, ka ir arī šāds finansējums saņemšanas iespēja. "Ziedot.lv" rūpīgi sekos līdzi katra projekta ieviešanai, lai ziedotie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi un nestu labumu visai sabiedrībai," uzsver "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Lai LVM ziedojumu sadale būtu maksimāli godīga un caurskatāma, LVM jau piekto gadu to nodevis profesionāļu rokās. 2015. gada nogalē tika izsludināts konkurss par iespēju pieteikties ziedojumam. Sociālajā jomā sadarbības memorands noslēgts ar uzticamiem savas jomas pārzinātājiem - nodibinājumu "Ziedot.lv", Latvijas Bērnu fondu un Latvijas Samariešu apvienību, kas organizē konkursa norisi un uzrauga ziedojuma izlietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!