Foto: Scanpix

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes aicinātas pieteikties bezmaksas lekcijām, kas paredzētas pirmskolas vecāku bērniem kā izglītojošas jautājumos par veselīgu uzturu. Nodarbības organizē Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociāciju.

Nodarbību mērķis ir radīt bērnu vecākos izpratni par ieteicamo uzturu viņa bērnam un sniegt zināšanas par to, kā attīstīt bērnam veselīgus ēšanas paradumus.

Lekcijās tiks sniegti noderīgi padomi veselīgas ēdienkartes izveidošanā – kādi produkti, cik bieži un cik daudz jāiekļauj bērna ikdienas uzturā, dažādu veikalos pieejamo produktu sastāvs. Tāpat tiks runāts par dzērienu nozīmi un daudzumu bērna veselīgam uzturam.

Speciālisti aplūkos arī cukura un sāls daudzuma nozīmi bērna uzturā – produktu klāstu, kas bērna ēdienkartē jāierobežo un veselīgo alternatīvu piemēri.

Vecāki saņems ieteikumus, kā attīstīt veselīgus ēšanas paradumus ģimenē, nosaucot arī izplatītākās vecāku kļūdas.

Mīti un patiesība par veselīgu uzturu – vai tiešām pienu taisa no pulvera? Vai vistu gaļā ir hormoni? Vai bērniem ar lieko svaru vajag ievērot kādu specifisku diētu? Vai raugs tiešām ir kaitīgs? Cik daudz taisnības tajā, ka bērniem nevajadzētu dzert govs pienu vispār? Arī šos tematus plānots aplūkot lekcijās, kuru garums iecerēts 45 minūtes.

Nodarbību vadītāji: uztura speciālistes ar maģistra grādu uzturzinātnēs – Gita Ignace un Ksenija Andrijanova.

Nodarbības notiks pirmsskolas izglītības iestādēs vecāku sapulču laikā. Tām var pieteikties visu 2016. gadu. Lai pieteiktos lekcijām, bērnudārziem jāsazinās ar speciālistēm: Ignaci – 26292690 Gita.Ignace@gmail.com vai Andrijanovu – 29736404 Andrijanova.Ksenija@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!