Foto: Publicitātes foto
Sākot ar 27. oktobri, izklaides "platformā Tet+" būs skatāmas izglītojoša raidījuma "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē" jaunās epizodes, kuras aizraujošā veidā bērnus iepazīstinās ar latviešu mākslas pasauli, rosinās iztēli un atvērs radošumu.

Raidījumi tapuši sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, SIA "Tet" un izdevniecību "Droši un Koši".

Jaunais mākslinieks un režisors Adriāns Toms Kulpe pārdomāti piedāvā citādus scenārija pavērsienus, kas ir apzināti novirzīti no vispārzināmiem faktiem par konkrētu mākslas darbu.

Foto: Publicitātes foto

"Esam gandarīti par to, ka ir vēl viens veids, kā aicināt mazākos muzeja apmeklētājus atklāt Latvijas mākslas spilgtākās epizodes. Ceram, ka jaunās sērijas mudinās ģimenes apmeklēt muzeju, lai "Sievieti ar vistu", "Trīs peldētājas", "Ziņnesi" un vēl daudzus citus tēlus sastaptu arī mūsu ekspozīcijās. Paldies visai projekta radošajai komandai par šo vērtīgo sadarbību!" saka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Komunikācijas daļas vadītāja Annija Sauka.

Foto: Publicitātes foto

Raidījuma 2. sezona piedāvā 10 savstarpēji nesaistītas sērijas, kurām iedvesma rasta latviešu gleznotāju darbos. Tie rosinās mazos skatītājus identificēties ar galveno varoni Mazo Mulu, piešķirot viņu zinātkārei, kā arī nezināšanai nozīmīgu lomu. Iemīļotais kaķītis Bricis būs klātesošs visos piedzīvojumos un neliegs savus padomus ne Mulai, ne mazajiem draugiem pie ekrāniem. Tāpat jaunās epizodes atklās svarīgus noslēpumus par Mulas maģiskajām spējām un burvju atribūtiem. Šīs zināšanas noderēs visiem mākslas cienītājiem. Būtiski atcerēties, ka ikkatram ir tiesības mākslu interpretēt patstāvīgi, pēc saviem ieskatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!