Foto: Shutterstock

Bērnu slimnīcas fonds sācis īstenot projektu "Draudzības kods Bērnu slimnīcā", kura mērķis ir sekmēt iecietību un novērst jebkādu diskrimināciju, ar kādu var saskarties Bērnu slimnīcas pacienti un viņu vecāki ārstniecības procesā vizuāli citādāka vai neierasta izskata un izturēšanās (atšķirīgas rases, kultūras un reliģijas pārstāvji vai sirgstoši ar ārējo izskatu izmainošām slimībām vai vizuālas izmaiņas piedzīvojoši ārstniecības procesā utml.) dēļ.

Kā liecina pieejamā informācija fonda mājaslapā, projekta mērķi plānots sasniegt, apmācot gan Bērnu slimnīcas darbiniekus, gan Vecāku mājas brīvprātīgos darbiniekus, piedāvājot tiem ne tikai apgūt vai papildināt prasmes un zināšanas specifiskam darbam Bērnu slimnīcas nodaļās, bet arī radošas, lietderīgas, personību pilnveidojošas neformālās izglītības un brīvā laika aktivitātes, kas sagatavotu tos atbalsta sniegšanai un brīvprātīgajam darbam multikulturālā vidē.

Projekta mērķa grupa ir 60 Rīgas pilsētas iedzīvotāji – 30 Vecāku mājas brīvprātīgie darbinieki un 30 Bērnu slimnīcas darbinieki no fonda, Vecāku mājas, Bērnu slimnīcas Pacientu sociālās aprūpes un interešu izglītības daļas, Bērnu slimnīcas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas daļas un Bērnu slimnīcas Saulaino Dienu bibliotēkas.

Projekta gaitā iecerētas šādas aktivitātes:

  • Brīvprātīgo darbinieku apmācības programmas darbam Bērnu slimnīcas 4. un 6. nodaļā izstrāde;
  • Vecāku mājas brīvprātīgo darbinieku, Bērnu slimnīcas darbinieku no fonda, Vecāku mājas, Bērnu slimnīcas Pacientu sociālās aprūpes un interešu izglītības daļas, Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas daļas un Saulaino Dienu bibliotēkas apmācība starpkultūru komunikācijā;
  • Brīvprātīgo darbinieku atlase un apmācība darbam Bērnu slimnīcas 4. un 6. nodaļā, brīvprātīgā darba veikšana Bērnu slimnīcas 4. un 6.nodaļā;
  • Supervīzijas Vecāku mājas brīvprātīgajiem darbiniekiem;
  • Projekta rezultātu novērtējums;
  • Publicitātes un informatīvie pasākumi.

Projekta īstenošanas periods ir astoņi mēneši, izmaksas – 6355 eiro.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas īstenošanas gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!