Foto: Shutterstock

Lai iepazītos ar Latvijā mazāk pazīstamo asamblāžas tehniku, bērni un jaunieši vecumā no divpadsmit līdz sešpadsmit gadiem aicināti uz tai veltītu izglītojošu nodarbību, kas norisināsies svētdien, 31. martā, pulksten 11 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Nodarbības laikā būs iespēja izprast asamblāžas tehnikas būtību, gūt ieskatu tās vēsturē, trenēties tās atpazīšanā starp citām līdzīgām mākslas formām un veidot asamblāžas no pieejamajiem materiāliem.

Asamblāža – dažādu priekšmetu apvienojums vienotā kompozīcijā, piešķirot tiem jaunu un neierastu interpretāciju iespējas – savu uzplaukumu piedzīvoja 20. gadsimta vidū. Kā skaidro Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Monta Volksone, pati asamblēšanas ideja meklējama jau gadsimta sākumā – kubistu, sirreālistu un citu tā laika jauno mākslas virzienu pārstāvju darbos.

Pazīstamākie mākslinieki, kas pievērsušies šai interesantajai tehnikai, ir Džozefs Kornels, Mens Rejs , Roberts Raušenbergs un citi. Asamblāžu kā intelektuālas, asprātīgas un daudznozīmīgi skaidrojamas mākslas formas potenciālu novērtējuši un izmantojuši tādi latviešu mākslinieki kā: Valdis Villerušs, Kristians Brekte un Visvaldis Ziediņš.

Vietu skaits nodarbībā ir ierobežots, tādēļ iepriekš jāpiesakās pa tālruni 20270966. Plānotais pasākuma ilgums ir aptuveni viena stunda, un to vadīs Valda Villeruša izstādes "Atmiņusmetamorfozes" kuratore Baiba Nurža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!