Nav noslēpums, ka laiks, kad bērni lielāko dienas daļu pavada mājās, mums, vecākiem, var būt nepierasts un izaicinājumu pilns. Jādomā, kā mazos ķiparus nodarbināt, lai arī laiks iekštelpās aizritētu interesanti un radoši, vienlaikus nedaudz piebremzējot azarta pilnās cīņas ar lielākiem un mazākiem virtuālajiem briesmonīšiem. Lai mājās pavadītais laiks bērnam nebūtu garlaicības un niķu pilns, dienas nometne "Brīnumzeme" iesaka dažas idejas, kā radoši un saturīgi nodarbināt savu atvasi.

1. Teju katrā mājā atradīsies lielāks kartona gabals, ko var izmantot radoši, piemēram, savas sapņu pilsētas izveidei. Uzzīmējot ielas, uz tām var izvietot kokus, mašīnas, lelles un citas lietas no papīra. Mazais ķipars būs pilnībā aizrāvies ar plānošanu un savu fantāziju realizēšanu.

2. Ļaujiet bērnam pašam nomazgāt plastmasas rotaļlietas. Ar ūdenim pievienotiem ziepju burbuļiem un dažādiem sūkļiem šis pasākums izvērtīsies patiesi jautrs.

3. Bērniem patīk apgleznot dažādas lietas un arī no tām kaut ko veidot. Olu kaste vai tualetes papīra rullītis lieliski noderēs radošiem darbiņiem bezgalīgās variācijās.

4. Lielisks veids, kā trenēt pirkstu veiklību un pacietību, ir papīra locīšanas māksla jeb origami. Tā ir iespēja tikai ar vienu A4 lapu radīt savus papīra dzīvniekus, puķes un ornamentus.

5. Izvēlieties nestabilus objektus, piemēram, kartītes, papīra krūzes vai akmeņus, un izaiciniet savus bērnus uzcelt pēc iespējas augstāku torni vai objektu dažādās formās. Tā mazajiem radīsies izpratne par to, kas ir līdzsvars un kā to panākt.

6. Lielisks veids, kā regulāri aktīvi un patstāvīgi nodarbināt savu atvasi. "Brīnumzeme #paliecmājās" paspēlēsies, paskolos un izkustinās ikvienu pelīti un zaķēnu, delveri un mākoņstūmēju, kam nav vairāk par septiņiem un nav mazāk par pieciem gadiem. "Brīnumzeme #paliecmājās" ir video raidījumu sērija, kas kavēs laiku jūsu atvasēm, kamēr jūs darāt savas svarīgās lietas. Jautra darbošanās, konkursi ar balvām – Brīnumzeme nāk pie bērniem uz mājām! Vairāk informācijas – Brīnumzemes mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!