Foto: Shutterstock
Pēc pāris dienām lielākajai daļai skolas un bērnudārza vecuma bērniem sāksies vasaras brīvlaiks, kad viņi arvien vairāk uzturēsies ārā un nodosies brīvā laika aktivitātēm. Savukārt vecākiem arvien vairāk būs jādomā par to, kā pasargāt bērnus no lielākām un mazākām ikdienas traumām un negadījumiem. Par to, kā to darīt pareizi, "BENU aptiekas" rīkotajā bezmaksas seminārā "Kā pasargāt bērnus no traumām vasarā" diskutēs un noderīgos padomos dalīsies jomas speciālisti.

Riteņbraukšana, peldēšanās un citas āra aktivitātes ir neatņemama vasaras brīvlaika sastāvdaļa gan bērniem, gan viņu vecākiem. Turklāt vasarā bērnam ir daudz vairāk brīvā laika, ko pavadīt visdažādākajās nodarbēs. Protams, sportošana un citas aktivitātes ir ieteicamas bērna veselībai un attīstībai, tomēr ir jābūt gataviem tam, kā rīkoties situācijās, ko parasti negaidām, un kā jau sākotnēji censties no tādām izvairīties.

Par to, kā pasargāt bērnu no traumām, kādas ir biežākās traumas vasarā un kā rīkoties, ja tomēr sanācis satraumēties, stāstīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) bērnu ķirurgs, traumatologs – ortopēds Ģirts Salmiņš.

Kā rīkoties brīdī, kad trauma ir iegūta, noderīgā informācijā dalīsies BKUS anesteziologs – reanimatologs Jurijs Bormotovs. Savukārt farmaceite Dace Persa pastāstīs par to, kā parūpēties un kas nepieciešams pašiem mazākajiem bērniņiem, un kas jāņem vērā viņu kopšanā vasarā. Diskusiju vadīs Valdis Melderis.

Pēc diskusijas klātesošajiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus ekspertiem. Tāpat, rūpējoties par tiem interesentiem, kas nevarēs ierasties klātienē, tiks nodrošināta diskusijas tiešraide aptieku tīkla feisbuka lapā.

Seminārs "Kā pasargāt bērnus no traumām vasarā" norisināsies 5. jūnijā pulksten 18 viesnīcā "Monika", Elizabetes ielā 21, Rīgā.

Bezmaksas seminārā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, iepriekš piesakoties pa tālruni 25748140.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!