Foto: Shutterstock
Vecāki nereti nezina, ko darīt situācijā, kad otrs bērna vecāks nemaksā uzturlīdzekļus, kur vērsties, kādi dokumenti nepieciešami, lai tiesu izpildītājs uzsāktu piedziņu no uzturlīdzekļu nemaksātāja, vecāki nezina savas tiesības, pienākumus, to rādot prakse, apliecina Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes juriste Baiba Litvina.

9. un 10. martā notiks Tiesu izpildītāju dienas, kuru laikā tiesu izpildītāji visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas par uzturlīdzekļu jeb alimentu piedziņas jautājumiem. Portāla "Cālis" lasītājiem ir iespēja jautājumus uzdot neklātienē un pāris dienās saņemt atbildes. Anonimitāte garantēta.

Līdz 6. marta dienas pirmajai pusei uzdot savus jautājumus par uzturlīdzekļu piedziņu, sūtot tos uz epastu calis@delfi.lv. Atbildes uz jautājumiem tiks sniegtas 9. un 10. martā, gan individuāli, gan apkopotā veidā portālā un forumā.

Tiesu izpildītāju dienas ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes iniciatīva. Tās tiek rīkotas jau otro gadu. Šo dienu mērķis ir dot iespēju cilvēkiem uzzināt vairāk par tiesu izpildītāju darbu Latvijā un saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!