Sestdien, 23. februārī, no pulksten 11 līdz 16 ģimenes ar bērniem ir aicinātas uz Dabas muzeja rīkoto pasākumu "Mamutam pa pēdām", lai kopā ar speciālistiem izzināt milzīgos ziloņus – mamutus.

Mamuti bija milzīgi ziloņi, kas apdzīvoja plašus, zāļainus līdzenumus Eirāzijā un Ziemeļamerikā. Tie bija labi pielāgojušies dzīvei aukstā klimatā – tiem bija biezs apmatojums, nelielas ausis, kupris tauku krājumiem un milzīgi, stipri liekti triecējzobi. Lielākā daļa mamutu izmira pēdējā ledus laikmetā.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Latvijā un pasaulē atrastus mamutu dzerokļus un kaulus, salīdzināt tos ar ziloņkaulu, vingrināties mamuta barības atpazīšanā, kā arī uzzināt vairāk par citiem lielajiem pieledāja zīdītājiem, kas bija sastopami laikā, kad dzīvoja mamuti. Dalībniekiem būs iespēja aplūkot muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un pagatavot nelielu rokdarbu piemiņai.

Ģimenes dienas piemērotas ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Katrā ģimenes dienā dalībnieki saņem muzeja speciālistu sagatavotu uzdevumu grāmatiņu par kādu tēmu.

Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete + nodarbības biļete ir 2 eiro ģimenei. Pasākuma organizatori atgādina, ka ierasties un piedalīties var jebkurā laikā no pulksten 11 līdz 16, un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!