Foto: F64
29. aprīlī laikā no pulksten 11 līdz 16. ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt īpašu pasākumu Latvijas Dabas muzejā un uzzināt vairāk par pirmajiem pavasara vēstnešiem un norisēm dabā.

Pavasaris ir laiks, kad daba atbrīvojas no ziemas sastinguma un sāk jaunu aktīvās dzīves periodu – izspraucas pirmie asniņi, pamostas zvēri un atlido gājputni. Par pirmajiem pavasara vēstnešiem aicinām uzzināt īpašā pasākumā – ģimenes dienā, kas šomēnes norisināsies Dabas muzeja zooloģijas un entomoloģijas ekspozīcijās, uz pasākumu aicina muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Sezonas noslēguma pasākumā muzeja speciālisti stāstīs par gājputniem un viņu tālajiem ceļojumiem, par dažādajām putnu olām, kā arī aicinās ieklausīties putnu dziesmās un palīdzēs tās atpazīt. Tāpat tiks pievērsta uzmanība arī dzīvnieku mazuļiem, kas nesen nākuši pasaulē un ir īpaši aizsargājami. Ar speciālas uzdevumu trasītes palīdzību muzeja darbinieki piedāvās uzzināt vairāk par tauriņiem, dažādiem augiem un sēnēm.

Ģimenes diena ir tematisks pasākums, ko reizi mēnesī sagatavo un apmeklētājiem piedāvā Dabas muzeja speciālisti. Tas satura un aktivitāšu ziņā īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem, tomēr laipni aicināti ir visi interesenti.

Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība pasākumā – ar muzeja ieejas biļetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!