Foto: Shutterstock
Sestdien, 30. septembrī no pulksten 11 līdz 16 Latvijas Dabas muzejā norisināsies šīs sezonas pirmā ģimenes diena. Pasākums tapis sadarbībā ar izdevniecību "Pētergailis" un veltīts rudens savvaļas pērlēm – sēnēm.

Sēnes ir iemīļots gardums gan meža zvēriem un kukaiņiem, gan cilvēkiem jau tūkstošiem gadu. To daudzveidību ir grūti aprakstīt. Latvijā vien ir atrastas vairāk nekā 4000 sēņu sugas.

Ģimenes dienā Dabas muzeja speciālisti stāstīs par sēņu nozīmi dabā bērniem saprotamā un viegli uztveramā veidā. Kopā ar dabaszinātņu speciālistiem varēs pētīt sēnes uzbūvi un noskaidrot, kas ir birumraksts.

"Uzzināsim, kuri meža iemītnieki sēnes ēd, kuri – neēd, un vai tam ir kāda saistība ar sēņu nosaukumiem, kuros minēti dzīvnieki. Mācīsimies atpazīt cilvēkiem ēdamās, neēdamās un indīgās sēnes. Kopīgi darbosimies nelielā darbnīciņā, kurā varēsim vērot un piedalīties dzijas krāsošanā ar dažām sēnēm. Katrs dalībnieks saņems tematisku uzdevumu grāmatiņu, kas palīdzēs izzināt jauno un arī vēlāk atgādinās par apgūto. Pasākumu papildinās neliela sēņu izstāde," par gaidāmo pasākumu stāsta muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Ģimenes diena ir tematisks pasākums, ko reizi mēnesī sagatavo un apmeklētājiem piedāvā Dabas muzeja speciālisti. Tas satura un aktivitāšu ziņā īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem, tomēr laipni aicināti ir visi interesenti.

Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete un nodarbības biļete – divi eiro ģimenei.

Latvijas Dabas muzejs atrodas K.Barona ielā 4, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!