Foto: Publicitātes foto

Šodien, 3. jūlijā, valdība nolēma, ka "XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku" norises pasākumu laikā, no 5. līdz 9. jūlijam, daudzbērnu ģimenes, kurām ir noformēta "3+ Ģimenes karte", var bez maksas pārvietoties ar starppilsētu sabiedrisko transportu.

Izmaiņas Ministru kabineta noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem nosaka, ka bezmaksas biļeti var saņemt, uzrādot "3+ Ģimenes karti" un personu apliecinošu dokumentu. Bērni līdz 15 gadu vecumam personu apliecinoša dokumenta vietā var uzrādīt skolēnu apliecību.

Iespēja bez maksas pārvietoties ar starppilsētu sabiedrisko transportu daudzbērnu ģimenēm nodrošinās iespēju apmeklēt Dziesmu un deju svētku pasākumus visas nedēļas garumā.

"Šis ir unikāls gads mūsu valstij un tautai, kad godinām Latvijas simtgadi, un tai par godu norisinās šie fantastiskie Dziesmu un deju svētki. Šie svētki ir unikāla tradīcija, tāpēc īpaši Latvijas kuplās daudzbērnu ģimenes būtu jāatbalsta dalībai Latvijas valsts simtgades vienā no lielākajiem notikumiem - XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos," iniciatīvu akcentē satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Iniciatīvas "Goda ģimenes gada" projekta gaitā daudzbērnu ģimenēm ne tikai nodrošina bezmakas starppilsētu sabiedrisko transportu, bet arī piešķirtas bezmaksas biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem.

Vairāk informācijas par braukšanas maksas atvieglojumi autobusu maršrutos var uzzināt - VSIA Autotransporta direkcijā, bet par biļešu iegādi pasažieru vilcienos – AS Pasažieru vilciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!