Foto: Shutterstock

7. martā pulksten 12 tirdzniecības parkā "Alfa" notiks lekcija topošajiem un jaunajiem vecākiem, kurā psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande topošajiem un jaunajiem vecākiem skaidros, kādas ir zīdaiņa temperamenta agrīnās iezīmes un kāpēc daži mazuļi ir mierīgi, bet citi viegli satraucas.

Lekcija ir bez maksas un tā paredzēta gan grūtniecēm, gan jaunajām māmiņām, tētiem un ikvienam interesentam.

Lekciju cikla galvenā ideja ir iedvesmot jaunos vecākus, iepazīt mazuli un darīt viņu laimīgu. Lekciju vadītāja, psiholoģe Diāna Zande: "Pirmā šā gada nodarbība būs par to, kā bērna iedzimtie aspekti – temperamenta agrīnās iezīmes – un vides ietekme nosaka to, kā viņi piedzīvo pasauli un reaģē uz notiekošo. Kāpēc daži mazuļi ir mierīgi, bet citi viegli satraucas, daži aktīvi pēta pasauli, bet citi lēni iejūtas jaunā vidē? Ko nozīmē "mazāk ir vairāk" un kāpēc tas ir svarīgi bērna pirmajos dzīves mēnešos? Nodarbībā pārrunātais palīdzēs labāk izprast gan savu mazuli, gan arī pašiem sevi."

Tikšanās noslēgumā paredzēts laiks diskusijām un atbildēm uz interesējošiem jautājumiem. Plānots, ka izzinošās bezmaksas lekcijas norisināsies reizi divos mēnešos – maijā, jūlijā, septembrī un novembrī. Lekcijai ieteicams iepriekš pietikties mājaslapā "Chicco.lv" sadaļā "Kontakti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!