Foto: LETA

Jaunajiem vecākiem ir nepieciešams laiks sev, lai smeltos jaunus spēkus, pozitīvismu un, pats nozīmīgākais, – gūtu atpūtas brīžus. Kā, rūpējoties par mazuli, saglabāt līdzsvaru starp bērna un pieaugušo vajadzībām? Uz šo un citiem jautājumiem trešdien, 7. novembrī, tirdzniecības parkā "Alfa" izglītojošā lekcijā vecākiem atbildēs pieredzējuša psiholoģe un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande.

"Vecāki vēl visu labāko savam bērniņam un cenšas darīt visu iespējamo, lai viņa attīstība ritētu sekmīgi, lai viņš būtu aprūpēts un samīļots, lai viņa vajadzības būtu apmierinātas vislabākajā veidā. Bet, kas notiek ar vecākiem, kuriem ģimenē aug mazulis? Kādas ir topošo, jauno un jau pieredzējušo mammu izjūtas un vajadzības? Kā, rūpējoties par mazuli, saglabāt līdzsvaru starp bērna un pieaugušo vajadzībām? Un kāpēc rūpes par sevi ir tikpat būtiskas kā rūpes par bērnu? Kāpēc mazulim ir nepieciešama "pietiekami laba", nevis "vislabākā" mamma?" par gaidāmo lekciju stāsta psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande.

Uz bezmaksas informatīvo lekciju tirdzniecības parkā "Alfa" aicināts ikviens interesents. Tās mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos vecākus, kā arī palīdzēt rūpīgi iepazīt savu mazuli. 7. novembrī informatīvā stunda norisināsies pulksten 12 un tās tēma būs "Mammām par mammām".

Lekcijas laikā varēs ne tikai uzklausīt speciālistes viedokli, bet dalīties arī savā pieredzē un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Ikvienu apmeklētāju sagaidīs arī dāvanas no "Chicco". Nākamā informatīvā lekcija paredzēta 2019. gada janvārī.

Pirms došanās uz lekciju iepriekš ieteicams pieteikties. To var izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!