Foto: Publicitātes foto

No 12. līdz 15. martam, skolēnu pavasara brīvlaikā, Dzelzceļa muzejs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku aicina skolēnus uz radošajām darbnīcām saistībā ar dzelzceļu, grafiku un tekstu. Aktivitātes plānotas gan Dzelzceļa muzejā Rīgā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), gan arī Dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīcijā.

Radošās nodarbības paredzētas bērniem no septiņu gadu vecuma. Tā kā nodarbību klāsts ir gana plašs, var pieteikties uz visām programmas aktivitātēm kopā vai arī izvēlēties atsevišķas nodarbības. Pieteikšanās formu atradīsi te.

Aktivitāšu programma Rīgā

Otrdiena, 12. martā

No pulksten 12 līdz 13.50 Dzelzceļa muzejā notiks formastērpu darbnīca, kuras laikā bērni varēs pētīt formastērpus, skices, fotogrāfijas un pat izveidot savu interpretāciju par stacijas dežuranta, mašīnista, kontroliera, bagāžas nesēja formastērpiem kolāžas tehnikā. Dalības maksa pieci eiro.

No pulksten 14 līdz 15 Ekskursija LNB – "Uzzini gaismas pils noslēpumus". Līdzdalība – bez maksas.

Trešdiena, 13. marts

No pulksten 12 līdz 13.50 filca formas cepuru darbnīca Dzelceļa muzejā. Apmeklētāji varēs izveidot savu dzelzceļnieka formas cepuri. Dalības maksa pieci eiro.

No pulksten 14 līdz 15 darbnīca "Nāc un presē!". Vai zini, kas ir sociālās reklāmas kampaņa un kādēļ tādas rīko? Nodarbībā, kas norisināsies LNB, domāsi sociālās reklāmas saukļus par drošību vilcienu tuvumā un drukāsi tos ar īstu iespiedpresi. Līdzdalība – bez maksas.

Ceturtdiena, 14. marts

No pulksten 12 līdz 13,50 Dzelzceļa muzejā notiks stacijas nosaukumu darbnīca. Bērni pētīs dzelzceļa staciju uzrakstus un, izmantojot vēsturisko burtu paraugus, izveidos savu stacijas nosaukumu atbilstošā burtveidolā. Dalības maksa pieci eiro.

No pulksten 14 līdz 15 grafikas darbnīca LNB. Šajā darbnīcā tiks turpināta sociālās reklāmas tēma. Kādu attēlu pielikt klāt tekstam, lai reklāma sasniegtu plašāku auditoriju? Linogriezuma tehnikā apmeklētāji varēs veidot iespiedformu, ar kuru papildināt savu sociālās reklāmas skrejlapu. Līdzdalība – bez maksas.

Piektdiena, 15. marts

No pulksten 12 līdz 13.50 darbnīca "Vienas lietas stāsts". Apmeklētāji var izpētīt Dzelzceļa muzeja ekspozīciju un ierakstīt savu audiostāstu par kādu muzeja priekšmetu. Dalības maksa pieci eiro.

No pulksten 14 līdz15 darbnīca "Ko lasīt vilcienā?" Bērni iepazīs LNB Bērnu literatūras centru, meklējot un lasot tekstus par un ap vilcieniem grāmatās un daiļliteratūrā. Līdzdalība – bez maksas.

Aktivitāšu programma Jelgavā

Trešdiena, 13. marts

No pulksten 12 līdz 14 paredzēta formastērpu darbnīca, kuras laikā bērni varēs pētīt formastērpus, skices, fotogrāfijas un pat izveidot savu interpretāciju par stacijas dežuranta, mašīnista, kontroliera, bagāžas nesēja formastērpiem kolāžas tehnikā. Dalības maksa pieci eiro.

Ceturtdiena, 14. marts

No pulksten 12 llīdz 14 stacijas nosaukumu darbnīca. Bērni pētīs dzelzceļa staciju uzrakstus un, izmantojot vēsturisko burtu paraugus, izveidos savu stacijas nosaukumu atbilstošā burtveidolā. Dalības maksa pieci eiro.

Piektdiena, 15. marts

No pulksten 12 līdz 14 filca formas cepuru darbnīca Dzelceļa muzejā. Apmeklētāji varēs izveidot savu dzelzceļnieka formas cepuri. Dalības maksa pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!