Stīvs Ērvins, kurš pasaulē labāk pazīstams kā krokodilu mednieks, gāja bojā pirms aptuveni 13 gadiem. 2006. gadā daudzu iemīļotais krokodilu mednieks mira no dzeloņrajas dzēliena krūtīs Austrālijas ziemeļu piekrastē. Taču Stīva iesākto ceļu turpina viņa bērni un sieva. Piedāvājam ieskatīties Ērvinu ģimenes foto, kuros redzama tēva pārsteidzošā līdzība ar bērniem. Šo ģimeni vislabāk raksturo teiciens - "Ābols no ābeles tālu nekrīt".

Indīgā zivs sadzēla Ērvinu, kad viņš bija ieniris no savas laivas un uzņēma dokumentālu filmu zem ūdens Lielajā barjerrifā ziemeļaustrumos no Portduglasas. Par nāves cēloni tiek uzskatīta sirdsdarbības apstāšanās, ko izraisījis rajas dzēliens. Kad notikuma vietā ieradās mediķi no tuvākās pilsētas Kērnsas, Ērvins jau bija miris.

Stīvs Ērvins, kurš bija arī Austrālijas Zooloģiskā dārza direktors Kvīnslendā, dzimis dabaszinātnieku Boba un Linas Ērvinu ģimenē un veltījis savu mūžu dzīvnieku pētīšanai. Viņš uzauga Kvīnslendas Reptiļu un faunas parkā, aprūpējot tā daudzos iemītniekus, un kļuva par savvaļas dzīvnieku, sevišķi rāpuļu, ekspertu. Pirmajos deviņos dzīves gados Stīvs iemācījās ķert krokodilus Kvīnslendas ziemeļdaļas upēs.

Ērvins kļuva pazīstams visā pasaulē, pateicoties dokumentālajam seriālam "Krokodilu mednieks", kur viņš iespaidīgi demonstrēja šķietami pārdrošas metodes rāpuļu - sevišķi krokodilu un čūsku ķeršanā.

Vīrietis piedalījās gandrīz 50 "Krokodilu mednieka" sērijās, kuras demonstrēja kabeļtelevīzija "Animal Planet". Ērvina sieva, amerikāniete Terija bija viņa biznesa partnere un bieži piedalījās slavenā seriāla uzņemšanā. Viņiem ir divi bērni - meita Bindija un dēls Roberts.

2004. gadā Stīvs Ērvins izpelnījās sabiedrības sašutumu, vienlaikus barojot krokodilu un turot rokās savu dēlu, kurš tolaik bija vienu mēnesi vecs. Taču šādas tēva izdarības vairāk satrauca sabiedrību nekā pašu Ērvina ģimeni. Tagad, kad Stīva bērni ir izauguši, viņi pasauli pārsteidz ar savu līdzību tēvam. Roberts un Bindija cēlsirdīgi seko tēva gaitām un cenšas turpināt viņa iesākto.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Cze 5, 2015 o 7:05 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Wrz 16, 2014 o 2:54 PDT

Skatoties uz Roberta un viņa māsas fotogrāfijām, ir redzams, ka mīlestība pret dzīvniekiem un bezbailība viņiem ir asinīs. Abi Stīva bērni drosmīgi uzņem fotoattēlus kopā ar indīgām čūskām, krokodiliem, zirnekļiem un dzīvniekiem, kuriem citi cilvēki iet pa gabalu.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Sty 29, 2019 o 11:47 PST
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Kwi 9, 2014 o 9:41 PDT

Stīva mantojums pasaulei ir redzams viņa bērnos. Roberts, kurš ir tikai 15 gadu vecs, ir pierādījis, ka viņš ir tikpat entuziastisks un aizrautīgs par savvaļas dzīvniekiem kā viņa tēvs. Viņš kopā ar savu 20 gadus veco māsu un mammu Teriju strādā Austrālijas zoo.

Nesen viņš pasaulei atgādināja tieši, cik līdzīgi viņi ar tēvu ir. Šajā foto redzams Stīvs Ērvins, kurš Austrālijas zoo baro krokodilu, un viņa dēls Roberts, kurš dara to pašu tikai 15 gadus vēlāk. "Mēs ar tēti, barojot Muraju, ... tā pati vieta, tas pats krokodils, 15 gadu starpība," zem "Instagram" bildes raksta Roberts.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Robert Irwin (@robertirwinphotography) Lip 3, 2019 o 4:20 PDT

Šis foto izpelnījās daudzu cilvēku uzmanību, taču tā ir tikai viena no fotogrāfijām, kas parāda to, cik Roberts un Bindija ir līdzīgi savam tēvam. "Robert, tu aizvien vairāk un vairāk līdzinies tētim. Esmu pateicīga, ka varu būt tava māsa," "Twitter" raksta Bindija.

Stīva Ērvina jaunākā dēla līdzību ar tēvu saskata ne tikai citi, bet arī viņš pats. Zemāk esošajā foto labajā pusē redzams Roberts, bet kreisajā - viņa tēvs. Abu līdzība ir neaprakstāma. "Šī man ir ļoti īpaša bilde," "Instagram" raksta Roberts. "Atceros, kad mamma man pirmo reizi parādīja tēta bērnības bildes, kur viņš bija manā vecumā, es padomāju, ka tajās esmu redzams es." Zem Roberta ievietotās bildes "Instagram" arī viņa sekotāji izpauž apbrīnu par to, cik Roberts ir līdzīgs savam tēvam.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Robert Irwin (@robertirwinphotography) Gru 15, 2018 o 1:37 PST

Taču savam tēvam ir līdzīgs ne tikai Roberts, bet arī viņa māsa. "Cilvēki mums dažreiz jautā, ko mēs darām tad, kad nestrādājam zoo. Patiesība ir tāda, ka mēs gandrīz visu laiku esam kopā ar dzīvniekiem," reiz teicis Roberts.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Lut 23, 2019 o 3:49 PST
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Kwi 28, 2019 o 2:30 PDT

"Mans tēvs cīnījās par dabas saglabāšanu, un par to mēs visi viņu apbrīnojām. Atceros, reiz viņš man deva padomu, ko atcerēšos visu mūžu: "Tev pret dzīvniekiem ir jāizturas tā, kā tu gribētu, lai izturas pret tevi," neilgi pēc tēva nāves teica Bindija. Šajos foto ir redzams, ka tie nav tikai vārdi - ģimene tiešām dara visu iespējamo, lai turpinātu tēva iesākto.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Kwi 2, 2015 o 5:26 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Bindi Irwin (@bindisueirwin) Mar 18, 2015 o 3:06 PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!