Foto: Publicitātes attēli

No 28. februāra līdz 1. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks ikgadējā izglītības izstāde "Skola 2020", kas tūkstošiem jauniešu piedāvās plašu informāciju par izglītības iespējām Latvijā un ārzemēs, mācībspēku un studentu konsultācijas, profesiju "pielaikošanu" un citas izzinošas, aizraujošas aktivitātes.

"Izstāde "Skola" ir palīgs tālākā izglītības ceļa izvēlē, jo jaunieši vienkopus var satikt un iztaujāt daudzu izglītības iestāžu pārstāvjus un iegūt atsauksmes no pašiem studentiem. Savukārt pieaugušie sev un bērniem Ķīpsalā varēs atrast dažādas izglītības pilnveidošanas iespējas – kursus, seminārus un valodu nometnes. Uzzināt, redzēt un arī izmēģināt dažādu profesiju meistarstiķus noteikti ir daudz interesantāk nekā meklēt informāciju internetā," ir pārliecināts izstādes "Skola" projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Izstādē piedalīsies gandrīz visas valsts un privātās augstskolas – Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Daugavpils Universitāte, Vidzemes Augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Jūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Rīgas Ekonomikas augstskola, Biznesa augstskola "Turība", Transporta un sakaru institūts, Rīgas Aeronavigācijas institūts, Rīgas Juridiskā augstskola u. c. Augstskolas iepazīstinās ar uzņemšanas noteikumiem, jaunajām studiju programmām, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm.

Pēc ilgāka laika izstādē piedalīsies Tartu Universitātes Tehnoloģiju institūts, bet pirmoreiz – Bredas Lietišķo zinātņu universitāte (Nīderlande) un Budapeštas Veterinārās medicīnas universitāte (Ungārija). Interesenti varēs uzzināt visu nepieciešamo arī par starptautisko eksāmenu kārtošanu, skolēnu vasaras valodu nometnēm un valodu kursiem ārzemēs.

Visās izstādes dienās Ķīpsalā apmeklētājiem būs iespēja sastapt un iztaujāt arī profesionālās izglītības kompetences centru – koledžu, tehnikumu un profesionālo vidusskolu pārstāvjus, kas jauniešiem prezentēs vairākus simtus izglītības programmu, kuras var apgūt gan pēc 9. klases, gan pēc vidusskolas absolvēšanas. Jau šobrīd zināms, ka izstādē būs Rīgas Valsts tehnikums, Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža, Rīgas Celtniecības koledža, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Rīgas Tirdzniecības tehnikums, Rīgas Stila un modes tehnikums, profesionālā vidusskola "Riman", Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Imidža skola-studija "Unastyle", profesionālā vidusskola "Victoria" u. c.

Ja vēlies mācīties ārvalstīs, izmanto iespēju – aktuālāko informāciju par izglītības iespējām uzzini tieši no ārzemju mācību iestāžu pārstāvjiem, kā arī konsultējoties pie starptautisko izglītības aģentūru, centru un nevalstisko organizāciju speciālistiem no "Kalba", "AFS Latvija", BAFF, "Dream Foundation", DAAD, "egoPERFECTUS", Kanādas vēstniecības.

Savukārt, lai skolēni gūtu priekštatu par dažādām profesijām un atklātu sev arī ko pilnīgi jaunu, "Skola 2020" dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā. Piemēram, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija aicinās izmēģināt karavīra ekipējumu, savukārt Novikontas Jūras koledža – iejusties kuģa stūrmaņa profesijā.

Vairāk par izstādi uzzini šeit.

Vienlaikus ar izstādi "Skola 2020" Ķīpsalā notiks "Latvijas Grāmatu izstāde 2020", kas piedāvās tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar "Skolas 2020" ieejas biļeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!