Foto: Publicitātes attēli

Fonds "Mākslai vajag telpu" organizē radošo darbnīcu programmu bērniem savā vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38, Rīgā, iepretim Kalnciema kvartālam. Tās norisināsies katru sestdienu, sākot jau ar 11. jūniju un līdz pat septembra vidum. Nodarbības ir bez maksas.

Vasaras sezonas pirmā radošā darbnīca sasaucas arī ar pirmo no sešām sērijas "‪#‎Blumbergs‬. Bezgalība" izstādēm, kurai mākslinieks Miķelis Fišers radījis instalāciju "Nemūžamnepiedošanas ekspresis.", portālu "Cālis" informēja pasākumu organizatoru pārstāve Viktorija Kasperoviča.‬

"Kur apstāsies vilciens?" Kāpēc vilcieni tā steidzas? Kas brauc ātrvilcienā, kādas tam ir pieturas un kurp gan tas ved ceļotājus? Uz šiem jautājumiem bērni atbildēs, ilustrējot latviešu dzejnieku Dagnijas Dreikas, Vizmas Belševicas, Leona Brieža, Ineses Zanderes, Jāņa Baltvilka, krievu dzejnieka Jakova Akima un zviedru dzejnieka Bū Karpelāna dzejoļus. Grāmatiņas tiks veidotas kolāžu tehnikā, griežot vecus attēlus, veidojot vilcienus un ainavas. Darbnīcu 11. jūnijā vada Dagne Ventiņa. Visas vasaras sestdienas, izņemot 25. jūniju, darbosies laikā no pulksten 11 līdz 14.

Par turpmākajām nodarbībām interesēties fondā, bet, atklājot jaunu izstādi, būs paredzētas tikšanās arī māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!