10 gadus vecajai Skārletai ir alerģija no daudz un dažādiem pārtikas produktiem. Šī iemesla dēļ viņa katru dienu lielākoties pārtiek tikai no maizes. Jau pēc pāris dienām, iespējams, pat ēdienreizēm šāds uztura ierobežojums var nomākt un šķist garlaicīgs. Lai padarītu meitas dzīvi interesantāku tēvs kādu rītu meitu brokastīs sagaidīja ar nelielu maizes skulptūru, kas pēc izskata atgādināja robotu. Kopš tās dienas meitenes tēvs ir uztaisījis vairāk nekā 300 dažādu maizes skulptūru, kas padara viņas nomācošo uzturu aizraujošu.

Ādama Perija meitai Skārletai ir garš saraksts ar alerģijām no dažādiem pārtikas produktiem, ieskaitot piena produktus, olas un riekstus. Viņas brokastis lielākoties sastāv tikai no baltmaizes. Meitene baidās izmēģināt jaunus ēdienus, jo tas viņai var beigties slimnīcā, vēsta protāls "Today".

Lai uzmundrinātu meitas ikdienu un padarītu to aizraujošāku, viņas tēvs sāka pārvērst garlaicīgās maizes šķēles mazos mākslas darbos. Katru rītu viņš izmantojot tikai divas maizes šķēles, sojas sviestu un sīrupu, kas palīdzēja saturēt kopā maizes gabaliņus, un izveidoja skulptūras. Viņš ir uzmeistarojis jau vairāk nekā 300 dažādu veidojumu.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Feb 26, 2017 at 6:06am PST

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Feb 12, 2017 at 5:03am PST

Ādams portālam "Today" stāsta, ka viņa centieni esot bijuši ar panākumiem. Tēvs šādā veidā ir meiteni iedrošinājis nebaidīties izmēģināt jaunus produktus. "Tagad viņa vairs tik ļoti nebaidās nogaršot jaunus ēdienus. Šogad viņa pat vairākas reizes ir ēdusi restorānos. Parasti, ja mēs dodamies ēst ārpus mājas, tad maltīti meitai sagādājam paši un ņemam to līdz uz restorānu, bet tagad viņa ir gatava un pati vēlas nogaršot aizvien jaunus un jaunus pārtikas produktus," par meitas progresu stāsta tēvs.

Ādams ir ne tikai Skārletas tētis, bet arī grupas "Bloodhound Gang" bundzinieks. Darba dēļ mūziķis dažkārt daudz laika pavada koncerttūrēs. Taču pat tad, kad viņš uz ilgāku laiku ir prom no mājām, Ādams turpina iepriecināt Skārletu, gatavojot maizes skulptūras un publicējot tās sociālajā tīklā "Instagram". "Es vienmēr visus skulptūru veidošanai nepieciešamos materiālus ielieku sev līdzi. Bez tiem nekur nebraucu," viņš atzīst.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Feb 4, 2017 at 6:08am PST

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Jan 15, 2017 at 6:05am PST

Mūziķis un tētis vienmēr savas skulptūras veido uz ziliem vai zaļiem šķīvjiem, kas laika gaitā ir kļuvis par viņa mākslinieka parakstu. Taču, tas vēl nav viss. Viņš izbraucienos ar grupu vienmēr ņem līdzi arī bērnu darināto dēlīti. "Esmu šīs lietas ņēmis līdz uz dažādām pasaules valstīm, bet spilgti atceros vienu reizi, kad devos tikai divu stundu braucienā no mājas, un visu aizmirsu," skumji stāsta tēvs.

Maizes skulptūru izveidē svarīgs ir arī skalpelis, kas palīdz precīzi izgriezt mazas detaļas. Tā asmeņus Ādams maina reizi trijās dienās, raksta portāls "Today". Vīrietis atzīst, ka ass skalpelis ir viens no viņa mākslas darbu noslēpumiem.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Oct 15, 2016 at 4:20am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Oct 5, 2016 at 3:03am PDT

Izveidojot vairāk nekā 300 skulptūras varētu šķist, ka Ādamam sāk pietrūkt ideju, taču tā nebūt nav, viņam palīgā nāk arī sieva, kura ik dienu ierosina jaunas un interesantas lietas, ko Ādams varētu attēlot skulptūrās. Līdz šim viņš no maizes ir izveidojis visdažādākos dzīvniekus un lietas – ezi, robotu, balerīnu, dažādu pilsētu galvenos simbolus, piemēram, Eifeļa torni un pat bijušā Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas portretu.

Ādamam un viņa ģimenei tālāk ir lieli plāni – grāmatas publicēšana, kartiņu izveide, kā arī pasūtījumu gatavošana. "Viss, ko es varu teikt ir, ka man nekad nebija pat sapņos rādījies, ka tas reiz kļūs par biznesu," atklāj Skārletas tētis.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Aug 27, 2016 at 4:09am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Adam Perry (@2slicesoftoast) on Aug 13, 2016 at 4:14am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!