Foto: Publicitātes foto

No 1. augusta ģimenes ar pirmskolas vecuma bērniem var izbaudīt aktīvu atpūtu un veicināt zinātkāri, kopīgi meklējot atbildes un veicot kustību uzdevumus Liepājā iemīļotā vietā Jūrmalas parkā.

Aktivitāte "Lauvu spēle" ar dažādu uzdevumu starpniecību piedāvā izzinošā un aizraujošā veidā kopīgi pavadīt laiku un apmeklēt Liepājas Jūrmalas parku. Spēle ir īpaši veidota un pielāgota bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem, lai ar vecāku palīdzību rastu atbildes uz jautājumiem, meklētu pavedienus apkārtējā vidē, uzzinātu par parkā sastopamajiem objektiem, skulptūrām un augiem, reāliem un fantastiskiem dzīvniekiem. Turklāt spēles audiālais saturs nodrošina interesantu saturu ne vien mazajiem dalībniekiem, kuri vēl nelasa, bet arī sniedz iespēju aktivitātēs piedalīties cilvēkiem ar redzes invaliditāti.

Jaunās "Lauvu spēles" pamatā ir īpaši izveidota Jūrmalas parka karte ar ilustrētiem elementiem, palīdzot bērniem spert pirmos soļus karšu iepazīšanā un attīstot spēju orientēties apkārtējā vidē, vēstī Laura Liepiņa, biedrības "kultūrBĀKA" sabiedrisko attiecību speciāliste. Papildus lietotnē redzamajai kartei, mazie var sekot līdzi maršrutam taustāma formāta kartē, kuru iespējams izņemt Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, kā arī kafejnīcās Jūrmalas parka tuvumā – "Papus", "Hot Potato" un "Red Sun Buffet". Karte ir izkrāsojama un salokāma kā origami lauva.

Foto: Publicitātes foto

Piedzīvojumu spēles saturs ir radīts biedrības "kultūrBĀKA" paspārnē, spēles dizaina un koncepcijas autorei Madarai Pilipai-Matisonei sadarbojoties ar Annu Paulu Gruzdiņu maršruta, uzdevumu un teksta radīšanā, Kristīni Brīniņu kustību uzdevumu izveidē un muzikālo noformējumu veidojot Jānim Ivuškānam. Sadarbībā ar programmētāju komandu "Esi autentisks" izstrādāta aplikācija "Lauvu spēles", kas bez maksas ir lejupielādējama "Google Play" un "App Store" veikalos. Spēles izpilde aizņem vismaz 45 minūtes, taču katra komanda tempu var pielāgot savām iespējām un tā būs interesanta laika pavadīšana kā pašiem liepājniekiem, tā arī pilsētas viesiem. Turklāt līdz 30. septembrim norisināsies konkurss, kura ietvaros trīs ģimenes vai komandas, kas pirmās iegūs maksimālo punktu skaitu, saņems īpašu pārsteiguma balvu – spēles galvenā varoņa Lauvēna rotaļlietu.

Projekts tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!