Foto: Publicitātes attēls

Svētdien, 19. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt ģimenes dienas "Muzejs – Rīgas gadsimtu dārgumu lāde" aktivitātes – ekskursiju, radošo darbnīcu, visa muzeja apskati, kas tematiski būs veltītas muzeja 244. gadskārtai.

Pulksten 12 un 15 ģimenes dienas apmeklētāji tiks gaidīti, lai dotos ekskursijā "Rīgas gadsimtu dārgumu lādē ieskatoties – muzeja ceļš no 1773. gada februāra līdz šodienai". Ekskursijas gaitā gan mazie, gan lielie ģimenes dienas apmeklētāji, sekojot muzeja likteņgaitai cauri laikiem, uzzinās par Rīgas un rīdzinieku vēsturi, iepazīs izstādi "Doma muzejs – templis zinātnei un mākslai", uzklausīs un sev atklās muzeja ekspozīcijā redzamo Rīgas vēstures dārgumu neredzamos stāstus.

Muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle ekskursijas dalībniekus sagaidīs muzeja vestibilā (pie Suvenīru veikaliņa).

Radošā darbnīca bērniem "Veido, zīmē un krāso Apsveikumu muzejam dzimšanas dienā!" būs atvērta no pulksten 11 līdz 17. Muzejs un tā darbinieki šoreiz būs īpaši iepriecināti, ja bērni savus darbiņus veidos kā apsveikumus muzejam un Rīgai, un, protams, rīdziniekiem un Rīgas viesiem, jo katrā pilsētā un apdzīvotā vietā galvenais ir ļaudis, kas to veido, lolo, saudzē un priecē, uzsver muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Lukašēviča.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai senākais muzejs Baltijā, bet arī viens no vecākajiem plašai publikai pieejamajiem muzejiem Eiropā. 1773. gada 22. februārī ar Rīgas rātes lēmumu dibinātais Himzela muzejs ir šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotne. Gadu desmitu un simtu laikā muzeja nosaukums vairākkārt ticis mainīts. Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela un viņa dzimtas izveidoto dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu privātkolekciju Rīgas rāte saņēma kā dāvinājumu Rīgai no Himzelu dzimtas. Šobrīd muzeja krājuma kolekcijas ir bagātas ar vairāk kā pusmiljonu priekšmetiem, kas ir ar nenovērtējamu kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību.

Tēlaini izsakoties, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar savu krājumu, ekspozīciju un ēku kompleksu ir īstena Rīgas gadsimtu dārgumu lāde.

Muzeja pārstāve piebilst, ka gan bērnu, gan pieaugušo apmeklētāju interesi raisījusī izstāde "Apceļo dzimto zemi. Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados" muzejā vēl apskatāma līdz 2. aprīlim. Un, protams, tajā atrodamā spēle – milzu puzle "Latvijas karte – Apceļo dzimto zemi!", aizrautīgā nodarbē ar sacensības un izziņas azartu, iepriecina gan lielos, gan mazos apmeklētājus.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ģimenes dienas ieejas maksu: 1,42 eiro; pensionāriem un skolēniem 0,71 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!