Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 18. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt Ģimenes dienas programmu "Muzeja stāsti – Rīgas dārgumi un piedzīvojumi gadsimtu ceļā". Ieskandinot Baltijā senākā muzeja 245. gadskārtu, bērniem kopā ar pieaugušajiem Ģimenes dienas programma piedāvā ekskursiju, kuras maršruta ietvaros ietilpst muzeja apskate, ieskats Vecrīgas kvartālā ap Rīgas Domu, kā arī radošās darbnīcas bērniem.

Pulksten 11 un 14 Ģimenes dienas apmeklētāji muzeja vestibilā tiks gaidīti uz ekskursiju "Muzeja ceļš cauri gadu simtiem un Rīgas dārgumi". Ekskursija, kuru vadīs muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle, sāksies muzeja vestibilā, turpināsies Vecrīgā, līdz ceļš atvedīs atpakaļ uz muzeju, lai turpinātos ekspozīcijā.

Ekskursijas dalībnieki, sekojot Rīgas un muzeja piedzīvojumiem gadu simtu gaitā, ieraudzīs interesantas vēstures liecības Vecrīgas ieliņās kvartālā ap Rīgas Domu, izstādē "Doma muzejs – templis zinātnei un mākslai" ieklausīsies ekspozīcijā redzamo, unikālo priekšmetu – Rīgas vēstures dārgumu neredzamajos stāstos.

Radošajā darbnīcā "Darbojamies – galda spēles, mīklas un apsveikumi muzejam dzimšanas dienā!" visu paaudžu Ģimenes dienas dalībnieki no pulksten 11 līdz 17 varēs zīmēt veltījumus muzejam tā 245. gadskārtā, minēt mīklu uzdevumus, kā arī iemācīties galda spēles, kas bija ģimenēs un draugu lokā iecienītas pirms gadu desmitiem.

Foto: Publicitātes attēli

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai senākais muzejs Baltijā, bet arī viens no vecākajiem plašai publikai pieejamajiem muzejiem Eiropā. 1773. gada 22. februārī ar Rīgas rātes lēmumu dibinātais Himzela muzejs ir šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotne. Gadu desmitu un simtu laikā muzeja nosaukums vairākkārt mainīts. Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela un viņa dzimtas izveidoto dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu privātkolekciju Rīgas rāte saņēma kā dāvinājumu Rīgai no Himzelu dzimtas. Šobrīd muzeja krājuma kolekcijas ir bagātas ar vairāk nekā pusmiljonu priekšmetu, kas ir ar kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību.

Jāpiebilst, ka muzejā apskatāma ir gan bērnu, gan pieaugušo apmeklētāju interesi raisījusī izstāde "Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs."

Pieaugušajiem, kuri apmeklēs Ģimenes dienas aktivitātes, ieejas maksa ir 2,50 eiro, pensionāriem un studentiem – 1,50 eiro, bet skolēniem – 0,50 eiro. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!