Foto: Publicitātes foto
Dzejniece Ineta Atpile-Jugane aprīlī, Latgales un latgalisko notikšanu mēnesī, piedāvā dzejoļu grāmatu bērniem "Lobuo i nalobuo". Grāmata tapusi kopā ar desmitgadīgo meitu Agnetu Jugani, kura ilustrējusi mammas dzejoļus, radot saspēli starp vārdu, krāsu, iespēju darboties, spēlēties, radoši tvert visu, kas notiek mums apkārt.

Grāmatā lasāmi dzejoļi latgaliešu valodā. Dzejoļu ilustrācijas ir Agnetas interpretējums par "lobuos i nalobuos" tēmu jeb labo un ļauno. "Kas ir lobuo i nalobuo? Atbilžu varianti var būt ļoti daudz un dažādi. Šoreiz tās ir rociņas un viss, ko varam ar tām paveikt," atklāj grāmatas autore.

"Mums katram tās ir divas - mūsu rociņas, un ir tik daudz labu un iedvesmojošu lietu, ko mēs varam darīt, izmantojot tās. Vai tām vienmēr jābūt labām un paklausīgām? Vai tām reizēm var būt ļauts viss, ko tās grib? Tikai darot un ļaujoties, var atklāties brīnumi," saka grāmatas autore.

"Lobuo i nalobuo" ir dzejnieces Atpiles-Juganes otrā dzejoļu grāmata bērniem. Pirmā grāmata "Otkon giunu sapynus" iznāca 2015. gadā, informē Latgolys entuziastu grupa "Biļdis".

Ieskatīšanās grāmatā būs iespējama pasākuma "Latgolys dīnys" ietvaros 27. aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas sestajā stāvā pulksten 13, kā arī "Muzeju nakts 2019" laikā, 18. maijā, no pulksten 19.30 līdz 22 radošās darbnīcas veidolā Latgales kultūrvēstures muzejā, kā arī citviet Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!