Foto: Publicitātes attēli
Miķeļi ir laiks, kad diena un nakts ir vienādā garumā, noslēgušies visi rudens ražas novākšanas darbi, arī nopļautā labība savesta zem jumta. Tas ir īstais laiks nolikt darbus pie malas un pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni, apmeklējot kādu pasākumu īstās rudens ieskaņās.

Starp šīs nedēļas nogales sešiem spilgtākajiem pasākumiem, ko atlasījusi pasākumu platforma "Kurp.es", ir gan dažādi ražas svētki, tirdziņi un svinības, gan arī tiem, kam vairāk bail no lietus, – pa kādai ģimenes teātra izrādei.

Meža ražas svētki

Tērvetes dabas parks 21. septembrī no pulksten 12 aicina visus pie sevis svinēt, daudzināt un sumināt Meža ražu! Rūķu sētā ar dančiem un rudens ražas rotaļām meža draugus gaidīs rūķis Dziesmiņš, kā arī gan lieliem, gan maziem parka viesiem būs iespēja savām rokā radīt meža krāsu, materiālu un rakstu iedvesmotu savu īpašo rudens meistardarbu. Cits neierasts stāsts būs klausāms par neparastām vaska izmantošanas iespējām, to atklās īpašs čaklo rūķu viesis.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

"Caps un ciet jeb Vilks manipulators"

Uzvedums ģimenēm "Caps un ciet jeb Vilks manipulators" ir izglītojošs un izklaidējošs stāsts, kas bērniem palīdz saprast, kā veidojas informatīvā vide, mācīties kritiski izvērtēt redzēto vai dzirdēto, tostarp, internetā atrastos apgalvojumus tādās lapās, kas nav uzticami mediji, paturot prātā, ka ne viss ir tāds, kā tas izskatās. Caur paralēlēm ar meža zvēru pasauli izrāde septiņus līdz desmit gadus veciem bērniem māca vai vēlreiz atgādina par informācijas avotu pārbaudīšanas svarīgumu.

Šoreiz skolēniem to būs iespēja noskatīties 21.septembrī pulksten 12 Eiropas Savienības mājā.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

Miķeļdienas svinības un tirdziņš "Gardu muti"

Miķeļus atzīmē ar lielām svinībām, kurās daudzina Jumi – ražas un auglības simbolu. Arī Valmiermuižā 21. septembrī no pulksten 11 līdz 15 Valmiermuižas parkā būs iespēja izzināt Miķeļdienas paražas un piedalīties tradīciju darbnīcās. Parkā pie Valmiermuižas alus darītavas sabrauks tirgotāji un mājražotāji ar rudens ražas veltēm un amatnieku krāšņumlietām. Neizpaliks mielošanās ar Valmiermuižas alus virtuves un darītavas meistaru sarūpētājiem ēdieniem un dzērieniem.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

Foto: Publicitātes attēls

Izrāde bērniem "Krāsainās Pasakas"

"Latvijas smilšu animācijas teātris" 21. septembrī pulksten 13 kinogalerijā "KSuns" gaida gan lielus, gan mazus smilšu šovā "Krāsainās pasakas". Māksliniece Tatjana Gavriļenko uz skatuves veidos smilšu gleznas, bet profesionālais aktieris Madars Zvagulis aizraus bērnus ar teatrālo lasīšanu. Šis būs burvestības pilns vakars bērniem ar vecākiem, ļaujot atgriezties labestīgajā brīnumu, uzticīgas draudzības, uzticības un mīlestības pasaulē, kurā visus galvenos lēmumus pieņem ar sirdi.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

Dzērveņu festivāls 2019

Vēl šajā sestdienā, 21. septembrī, ir iespēja izbaudīt rudeni "Dzērveņu festivālā" Olaines Mežaparkā. Programmā viss par un ap "superogu" dzērveni un dabas saudzēšanu. Radošās darbnīcas, tirdziņi, restorāns, brīvdabas kino, spēles, kokļu un gongu skaņas, ogu medības – loterija un kulinārijas meistarklase. Muzikālam garastāvoklim piedāvājumā Roberto Meloni, "Rīgas viļņi", "Dagamba" un "Transleiteris", kā arī Meža disko ballīte.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

Blēņas un pasakas

Izrāde "Blēņas un pasakas" būs ceļojums Imanta Ziedoņa fantastiskajā pasaku pasaulē, kur šķietami parasti priekšmeti iegūst spilgtus raksturus un iekuļas dažādās negaidītās dēkas. Tā būs gan rotaļa bērniem, gan meistarklase vecākiem, gan piedzīvojums ar pārsteidzošu mūziku un instrumentiem, blēņām un pekstiņiem. Izrāde veidota objektu un leļļu teātra estētikā. Spilveni, trauki, grabažas, rotaļlietas un vēl daudzi citi priekšmeti aktieru rokās kļūs par izrādes varoņiem, aicinot mazo un lielo skatītāju iedarbināt arī savu izdomu un palūkoties uz lietām vērīgāk.

Izrāde notiks 22. septembrī pulksten 12 "Dirty Deal Teatro".

Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!