Foto: PantherMedia/Scanpix
Bērni un pusaudži vecumā no pieciem līdz 15 gadiem aicināti piedalīties dzejoļu konkursā, kura labākie darbi tiks publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem "Garā pupa 2019".

"Konkursam nav īpašas tēmas. Vērojiet, domājiet un izsakiet vārdos paši sevi un pasauli, kas ir ap jums! Sūtiet dzejoļus, kas tapuši no brīva prāta un sev par prieku! Tomēr ir svarīgi, lai dzejoļi būtu uzrakstīti labā latviešu valodā, kā arī tiktu pareizi lietotas pieturzīmes, ja tās tiek izmantotas," aicinājumā raksta konkursa rīkotāji, biedrība "Ascendum" un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome.

Dzejoļi jāsūta elektroniski līdz 31. martam uz e-pasta adresi garapupa2019@gmail.com ar norādi "Garās pupas konkursam". E-pastā obligāti jānorāda autora vārds, uzvārds, skola un klase, kā arī kontaktinformācija: e-pasta adrese un telefona numurs.

Bērnu darbus šogad vērtēs gadagrāmatas "Garā pupa" sastādītāja, dzejniece Inese Zandere, režisors, daudzu bērnu izrāžu veidotājs Jānis Znotiņš, televīzijas žurnāliste Ilze Dobele, komponiste, meiteņu kora "Spīgo" diriģente Līga Celma-Kursiete un mākslinieks, bērnu grāmatu ilustrators Reinis Pētersons.

Labākie darbi tiks publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem "Garā pupa 2019", autori saņems jaunās gadagrāmatas eksemplāru un pārsteiguma balvas. "Garā pupa 2019" iznāks septembrī, Dzejas dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!